Οι ακαδημίες της  Ένωσης Σκακιστών Θεσσαλονίκης, της  Ένωσης Σκακιστών Καλαμαριάς και της Σκακιστικής Ακαδημίας Ε.Σ.Θ «Γ. Ιωακειμίδης» ξεκινούν τη λειτουργία τους για τη χρονιά 2018– 2019.

Η Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης έχει μακρά ιστορική πορεία, με έτος ίδρυσης το 1952, τεράστιο αριθμό διακρίσεων σε ατομικό και διασυλλογικό επίπεδο, μεγάλη εκπαιδευτική εμπειρία και προπονητική επάρκεια.

Με στόχο τη διάδοση του σκακιού και των αξιών που το συνοδεύουν η ΕΣΘ βρίσκεται αδιάλειπτα σε σχέση συνεργασίας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης, καθώς και με δημοτικούς και πολιτιστικούς φορείς, οι οποίοι επιθυμούν να υλοποιήσουν προγράμματα εκμάθησης και κάθε είδους σκακιστικές εκδηλώσεις. Η ΕΣΘ αποτελεί τον φορέα που σε συνεργασία με το ευρωπαϊκό ίδρυμα Kasparov και με την ευγενή δωρεά του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, υλοποίησε στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη την Ελλάδα το πρόγραμμα «Σκάκι στα Σχολεία», η εκπαιδευτική μεθοδολογία και το εκπαιδευτικό προσωπικό του οποίου έχουν λάβει  την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι πρώτες μέρες συναντήσεων για ενημέρωση και πραγματοποίηση εγγραφών είναι η Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 17:30 ως τις 20:00. Οι εγγραφές συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.Τα τμήματα που πρόκειται να λειτουργήσουν θα είναι ολιγομελή και ομοιογενή. Ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο των μαθητών θα υπάρχει διάκριση σε τμήματα σκακιστικής προπαιδείας (για παιδιά ως 6 ετών), εκμάθησης σκακιού, αγωνιστικά τμήματα και  τμήματα πρωταθλητισμού. Επίσης πρόκειται να λειτουργήσουν και τμήματα εκμάθησης σκακιού, αρχαρίων και προχωρημένων, για ενήλικες.

Για τα μαθήματα χρησιμοποιούνται διεθνώς αναγνωρισμένες μέθοδοι διδασκαλίας και αξιοποιούνται πλήρως σύγχρονα εποπτικά και ηλεκτρονικά μέσα.Επίσης, με χαρά ανακοινώνουμε ότι επικεφαλής των προπονητικών τμημάτων των συλλόγων μας θα είναι και φέτος ο GM Θάνος Μαστροβασίλης,  Fide Trainer , μέλος της Εθνικής Ομάδας και Πρωταθλητής Ελλάδας 2015, ο οποίος θα πραγματοποιεί ανοιχτές και κλειστές προπονήσεις και θα έχει την τεχνική εποπτεία της λειτουργίας  των σκακιστικών ακαδημιών. Την οργανωτική και παιδαγωγική ευθύνη έχει αναλάβει ο Μιμίκος Στέλιος, ψυχολόγος, ενώ η προπονητική ομάδα αποτελείται ακόμη από τους: Παπαδημητρίου Νάσο, Δόρφανη Άρη, Μπιζόπουλο Αλέξανδρο, Μπάλλα Θανάση, Μπάλλα Κλέων, Θεμελή Γιώργο, Μαλικέντζου Ναυσικά, Αναστασόπουλο Φίλιππο.
Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 2310 847729, 6942680745 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  (site: www.skakistis.gr   fb: www.facebook.com/esth.esk/).

Ένωση Σκακιστών Θεσσαλονίκης
Παπαντωνίου 14 με Ευριπίδου Καλαμαριά, 55134
και Δωδεκανήσου 9 Θεσσαλονίκη, 54626
τηλ. 2310 847729, 2310 457437, 6993244104, 6942680745
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Site: www.skakistis.gr
Fb: https://www.facebook.com/esth.esk/

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!