Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς ανακοίνωσε τα εξής :

"Οι ενδιάμεσες νομοθετημένες εκπτώσεις του μηνός Μαΐου ξεκινούν το Σάββατο 2 Μαΐου και λήγουν το Σάββατο 9 Μαΐου 2015. Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Στο διάστημα αυτό σύμφωνα με τον νόμο, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή.

Το θέμα της λειτουργίας της Κυριακής 3 Μαΐου 2015, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), και αποφασίστηκε να προταθεί στις επιχειρήσεις να μην ανοίξουν τα καταστήματά τους την Κυριακή 3 Μαίου 2015, με δεδομένο και βάσει στατιστικών στοιχείων ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις θα βρεθούν ενώπιον ακόμη μίας αχρείαστης και αποτυχημένης Κυριακής.

Μάλιστα η συγκεκριμένη Κυριακή απέχει μόλις μια μέρα από την αργία της Πρωτομαγιάς (Παρασκευή), το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα ιδιαίτερα μειωμένη κίνηση λόγω απουσίας των καταναλωτών εξαιτίας του τριημέρου.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς σεβόμενος μεν το νόμο και το δικαίωμα όσων επιχειρήσεων θέλουν να ανοίξουν,στηρίζει την απόφαση της Ε.Σ.Ε.Ε., προτείνοντας στους εμπόρους – συναδέλφους να μην μπουν στον κόπο να ανοίξουν τα καταστήματά τους την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαίου 2015 και να παραμείνει η Αγορά της Καλαμαριάς ΚΛΕΙΣΤΗ.

Παρ’όλα αυτά και βάσει του υφιστάμενου Νόμου, αποτελεί απόφαση του κάθε καταστηματάρχη να ανοίξει ή να παραμείνει κλειστή η επιχείρησή του την Κυριακή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμαριάς καλεί όλους,
να επιδείξουν συναδελφική αλληλεγγύη,
να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ τα καταστήματα της Καλαμαριάς
στις 3-5-2015 και να απολαύσουν την Κυριακή τους!

Τέλος, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης, προσδοκούμε ότι, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι θα είναι σύντομα παρελθόν και διατηρούμε την πάγια άποψή μας ότι η οποιαδήποτε λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή πρέπει να αποτελεί θέμα των τοπικών κοινωνιών".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd