Το πρόβλημα της στάθμευσης αλλά και την αλλοτρίωση της αγοράς της Καλαμαριάς από επιχειρήσεις που δεν προσθέτουν αξία στην παραγωγική βάση, θεωρεί ως τα σημαντικότερα τοπικά προβλήματα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς (ΕΣΚ) Δημήτρης Μηλιάδης.


Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο kalamarianews ο κ. Μηλιάδης αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση που επικρατεί στην τοπική αγορά της Καλαμαριάς και οφείλεται στη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια. «Ένας παραπάνω λόγος είναι και η λανθασμένη κυρίαρχη καταναλωτική νοοτροπία», πρόσθεσε, «που οδηγεί λόγω μόδας τον Καλαμαριώτη στα μεγάλα εμπορικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής καθώς πιστεύει ότι ωφελείται οικονομικά, χωρίς όμως να συμβαίνει αυτό τις περισσότερες φορές».
«Η στάθμευση είναι επίσης ένα σημαντικό θέμα για την αγορά του κέντρου της Καλαμαριάς», επισήμανε ο κ. Μηλιάδης. Ο Εμπορικός Σύλλογος αναμένει τις εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί για τα δύο κλειστά πάρκινγκ της Καλαμαριάς καθώς η ανάδοχος εταιρία έχει κηρυχθεί έκπτωτη από τον δήμο. Ο πρόεδρος του ΕΣΚ υπενθυμίζει μάλιστα παλαιότερη υπόσχεση του δημάρχου για να αναλάβει ο Σύλλογος τη διαχείριση των πάρκινγκ, ώστε με προσφορές που σχεδιάζει να τονώσει την επισκεψιμότητα της περιοχής.
Ο κ. Μηλιάδης αναφέρθηκε επίσης στην ουσιαστική εξαφάνιση των περιφερειακών αγορών της Καλαμαριάς, στην οποία συνετέλεσε και η πτώση των ενοικίων στα καταστήματα σε πιο κεντρικές περιοχές αλλά και στην έλλειψη σχεδιασμού για την υποστήριξη αυτών των αγορών. Συγκεκριμένα επισήμανε την εγκατάλειψη που παρατηρείται στην περιοχή της οδού Πλαστήρα, η οποία παλαιότερα αποτελούσε σημείο αναφοράς για την Καλαμαριά και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει πρόταση για την ανάδειξη του παραλιακού μετώπου, που αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής μας. Πρέπει να είμαστε από τους μοναδικούς παραλιακούς δήμους στην Ελλάδα χωρίς ούτε ένα ξενοδοχείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ένα πρόσθετο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην τόνωση της τοπικής αγοράς θα ήταν ενδεχομένως και η δημοτική συγκοινωνία που προβλέπεται να επαναλειτουργήσει καθώς θα τονώσει την κινητικότητα στο δήμο χωρίς να προκαλέσει κυκλοφοριακή συμφόρηση», δήλωσε ο κ. Μηλιάδης. Ο πρόεδρος του ΕΣΚ αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Σύλλογος για να τονώσει την αγοραστική κίνηση μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται εκπτωτικές προσφορές για τα μέλη του ΕΣΚ, τους υπαλλήλους του Δήμου, τους υπαλλήλους και τους αξιωματικούς του στρατοπέδου Νταλίπη και τη συνεργασία του με τον Συνεταιρισμό ταξί Θεσσαλονίκης. Η πρωτοβουλία αυτή θα εμπλουτιστεί στο μέλλον και με άλλους ενδιαφερόμενους φορείς.
Καταλήγοντας ο κ. Μηλιάδης επανέλαβε ότι οι καταναλωτές πρέπει να καταλάβουν πως στηρίζοντας τα μαγαζιά της γειτονιάς τους στηρίζουν την ελληνική οικονομία και βοηθούν στο να μειωθεί η ανεργία. «Πολλές φορές εμείς πουλάμε καλύτερης ποιότητας προϊόντα σε πολύ καλύτερες τιμές από τις πολυεθνικές», πρόσθεσε και κάλεσε τους καταναλωτές να προχωρούν πάντοτε σε έρευνα της αγοράς πριν αποφασίσουν.

Βασίλης Καραμπάσης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd