Ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης στις 29 Νοεμβρίου στο θεατράκι της οδού Χηλής, από τις 9:30 π.μ. μέχρι και τις 13:00 μ.μ., διοργανώνει την καθιερωμένη χειμερινή αιμοδοσία για το 2014.

Ο σύλλογος από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του λειτουργεί εθελοντικά. Ένα από τα μεγαλύτερα δείγματά του λοιπόν είναι και η αιμοδοσία. Με δική του τράπεζα αίματος στο Ιπποκράτειο και με 280 φιάλες αίμα μέχρι σήμερα, ο Χ.Ο.Θ. προσκαλεί όλα τα μέλη του και μη, να γίνουν ένα με αυτόν και να προσφέρουν αυτό το αγαθό που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

Από νωρίς το πρωί στο θεατράκι θα έχει έρθει κινητή μονάδα από το Ιπποκράτειο με τον απαραίτητο εξοπλισμό έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα μέχρι να έρθει ο πρώτος αιμοδότης. Όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα υπάρχει ένας γιατρός που παίρνει ένα σύντομο ιστορικό αφού ο υποψήφιος αιμοδότης έχει συμπληρώσει το ειδικό ερωτηματολόγιο. Ελέγχεται η πίεσή του και ο αιματοκρίτης και αν όλα είναι εντάξει, τότε ξεκινάει η λήψη του αίματος που διαρκεί 10 λεπτά. Μετά την αιμοδοσία υπάρχει χυμός και κάποιο αλμυρό σνακ.

Για τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης η αιμοδοσία είναι ίσως από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις του χρόνου. Είναι μια ευκαιρία να έρθουν όλα τα μέλη κοντά σε μία συνάντηση που δεν περιλαμβάνει χορό και τραγούδι αλλά προσφορά ζωής. Υπάρχουν και άνθρωποι που δεν μπορούν να δώσουν αίμα. Όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή δεν μπορούν. Κανείς δεν πρέπει να νιώθει άσχημα και να ντρέπεται γι αυτό. Στο θεατράκι, έξω από τον χώρο της αιμοδοσίας θα υπάρχει καφές και διάφορα σπιτικά βουτήματα. Ο καθένας μπορεί να περάσει, να πιει μία κούπα καφέ και να είναι στο πλευρό των αιμοδοτών.

Η παρουσία όλων είναι αυτή που είναι απαραίτητη. Ραντεβού λοιπόν όλοι εκεί!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!