Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ για το πρόβλημα σχολικής στέγης του 3ου Λυκείου Καλαμαριάς.

Αναλυτικά:

 

Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα σχολικής στέγης στο Δήμο Καλαμαριάς της ΠΕ Θεσσαλονίκης

Οι ευθύνες διαχρονικά των κυβερνήσεων που καταδικάζουν τους μαθητές να κάνουν μάθημα σε ανεπαρκή σχολεία, με ακατάλληλες αίθουσες και μακριά από τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες, αποκαλύπτονται σήμερα στο Δήμο Καλαμαριάς της ΠΕ Θεσσαλονίκης μετά από τα προβλήματα που προέκυψαν σχετικά με τις εγγραφές των αποφοίτων των Γυμνασίων στα Λύκεια.
Συγκεκριμένα, σε δύο Λύκεια καλούνται να φοιτήσουν οι μαθητές τεσσάρων Γυμνασίων. Η έλλειψη σχολικής στέγης είναι αυτή που πυροδότησε αντεγκλήσεις, συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις ανεπίτρεπτες, ειδικά για ένα χώρο μόρφωσης και αγωγής, όπως είναι τα σχολεία. Η υπερπληθώρα μαθητών στο 3ο Λύκειο είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα που αναδεικνύουν την ευθύνη των παραπάνω.
Η υποχρηματοδότηση, η συρρίκνωση πόρων (οικονομικών- προσωπικού) είναι η αιτία των προβλημάτων και μπροστά σε αυτό το στόχο θυσιάζεται η ηρεμία της σχολικής κοινότητας και η ποιότητα της μόρφωσης που παρέχεται στα σχολεία. Φυσικά μεγάλες είναι οι ευθύνες και της Διοίκησης του Δήμου η οποία, όπως και παλιότερα, έτσι και τώρα «βάζει πλάτη» και υλοποιεί την αντι-εκπαιδευτική πολιτική.
Αντί λοιπόν η Διοίκηση του Δήμου, από την πρώτη στιγμή, να δρομολογήσει την ανέγερση νέου σχολείου στο ήδη χαρακτηρισμένο για αυτό το σκοπό οικόπεδο απέναντι από το στρατόπεδο Νταλίπη, διεκδικώντας τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, βρήκε την πλέον βολική για την ίδια λύση, την μετεγκατάσταση του 3ου λυκείου στο κτίριο του 10ου γυμνασίου, δημιουργώντας τεράστια αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση προκειμένου να χορηγήσει τα αναγκαία κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία ανέγερσης νέου σχολικού κτιρίου στο ήδη χαρακτηρισμένο για αυτό το σκοπό οικόπεδο απέναντι από το στρατόπεδο Νταλίπη.

Οι Βουλευτές
Δελής Γιάννης
Στολτίδης Λεωνίδας

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!