«Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μνημονεύοντας με 100 λύρες και νταούλια, τραγούδι και χορό τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού»
Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019
Αύλειος Χώρος Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς

Την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου και ώρα 3:00 μ.μ. ανοίγει και φέτος τις πύλες του το Χριστουγεννιάτικο χωριό της Κυρά – Παράδοσης στον Αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλαμαριάς με ένα ειδικό αφιέρωμα: «Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο μνημονεύοντας με 100 λύρες και νταούλια, τραγούδι και χορό τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

horioxmassΤο πρόγραμμα περιλαμβάνει:

3:00-5:00 μ.μ.
Εργαστήρια κατασκευών και Χριστουγεννιάτικων διακοσμητικών, Το διαδραστικό σπίτι του Αγίου Βασιλείου, Εργαστήριο σοκολάτας, Ξυλοπόδαροι, Σκηνικά δρώμενα, Το δέντρο των ευχών, Ζωντανή μουσική από μαθητές και καθηγητές της Σχολής Βυζαντινής μουσικής και Παραδοσιακών οργάνων της Ιεράς Μητροπόλεως.

4:00 μ.μ. Ομαδικό παιχνίδι δράσης "Τα χαμένα δώρα των Μάγων" με έπαθλο ένα ποδήλατο!

5:00μ.μ. Αφιέρωμα στον Πόντο με το Μουσικό Εργαστήρι και την Ομάδα Νέων Ορφέας του Συλλόγου Ποντίων Σταυρουπόλεως «Ακρίτες του Πόντου» και τον Χορευτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης. Φιλική Συμμετοχή Μπάντα Δρόμου του Κρουστόφωνου!

6:00μ.μ. Άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, Κάλαντα από τη Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα της Μητροπόλεως, Παραδοσιακά κεράσματα, Κληρώσεις δώρων (τάμπλετ) και άλλες εκπλήξεις!

Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Σας περιμένουμε όλους, μικρούς και μεγάλους!

Όλοι ας τιμήσουμε με την παρουσία μας την επετειακή αυτή εκδήλωση που πραγματοποιείται έξω από τον ιστορικό προσφυγικό Μητροπολιτικό Ναό της Προσφυγομάνας Καλαμαριάς, που οι πρόσφυγες έχτισαν μεταφέροντας μνήμες από τις Αλησμόνητες Πατρίδες αλλά και το μήνυμα της ελπίδας.

Σημείωση
Το Χριστουγεννιάτικο χωριό της κυρά – Παράδοσης θα μεταφερθεί στις 8 Δεκεμβρίου στον Αύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Αργυρίου στην Επανομή από τις 11 π.μ. έως 2:30 μ.μ. με συμμετοχή των Ενοριών της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Θερμαϊκού.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!