Μια φήμη για επικείμενη μεταφορά προσφύγων στο κτήριο της πρώην κλινικής "Παναγία" που διακινήθηκε μέσω των social media, προκάλεσε εχθές Κυριακή, αργά το απόγευμα, τη συγκέντρωση 100 περίπου ατόμων έξω από το κτήριο. Οι συγκεντρωμένοι είχαν σκοπό να αντισταθούν στην άφιξη προσφύγων, υποτίθεται από τα Γιαννιτσά

Η φήμη ότι υπάρχει σχέδιο για τη χρήση της πρώην κλινικής ως χώρος εγκατάστασης προσφύγων (hot spot) δεν είναι σημερινή. Κυκλοφορεί εδώ και λίγα χρόνια στην Καλαμαριά και με διάφορες αφορμές παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Η χθεσινή αφορμή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας έξω από το κτήριο, που έγινε όμως για λόγους που έχουν να κάνουν με την πρόληψη παραβατικότητας. Υπενθυμίζεται επίσης ότι εχθές το μεσημέρι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έγινε πορεία διαμαρτυρίας από τον "Ιερό Λόχο" με κεντρικό σύνθημα "Εξω οι λαθρομετανάστες".

Να σημειωθεί ότι η Καλαμαριά είναι ένας συνοικισμός που δημιουργήθηκε μετά το 1922 αποκλειστικά από πρόσφυγες από διάφορα μέρη της Μικράς Ασίας. Οι κάτοικοί της υπήρξαν για πολλές δεκαετίες θύματα ξενοφοβικών εκδηλώσεων, εγκατάλειψης αλλά και εκμετάλλευσης, μέχρι να γίνουν αποδεκτοί και να ενσωματωθούν στο Ελληνικό Κράτος.

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό Focus Fm 103,6 είπε ότι οι πληροφορίες για το κτήριο "Παναγία" ήταν λανθασμένες. Επίσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχτεί ο ίδιος εγκατάσταση προσφύγων στην Καλαμαριά, επειδή "δεν υπάρχει κατάλληλο σημείο".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!