Η εθελοντική πρωτοβουλία γονέων και μαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς να βάψουν τα κάγκελα του σχολείου τους είχε αίσιο τέλος - ένα θέμα που είχαμε αναδείξει και εμείς μέσα από το KALAMARIA NEWS (δείτε το δημοσίευμα).

Σε αυτό βοήθησαν οι πολίτες της Καλαμαριάς, η εκπαιδευτική κοινότητα και ο Δήμος Καλαμαριάς.

Το ιστολόγιο Mama's Word ανάρτησε ένα συγκινητικό κείμενο για την εμπειρία αυτής της πρωτοβουλίας μαζί με φωτογραφίες από το υπέροχο αποτέλεσμα!

3odimotiko1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθεί το κείμενο:

Αυτό είναι το σχολείο μας. Ένα μικρό σχολείο, με μια τεράστια αυλή και την πόρτα πάντα ανοιχτή για να γεμίζει όλες τις ώρες της ημέρας παιδικές φωνές.
Αυτό το σχολείο, από σήμερα θα αποτελεί ένα από τα παραδείγματα αυτών των ιδιωτικών πρωτοβουλιών που βλέπουμε στα social media και πάντα σκεφτόμαστε: "Μπράβο τους που το αποφάσισαν", "Ωραία δουλειά!" "Μα πού είναι το κράτος;"
Στην δική μας περίπτωση στάθηκαν όλοι δίπλα και η διεύθυνση του σχολείου και ο δήμος Καλαμαριάς που έδωσε το ελεύθερο για την αγορά όσων χρωμάτων χρειαζόμασταν, χωρίς καν να το ζητήσουμε και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων...κι εμείς βάψαμε κάγκελα, βάψαμε ατελείωτα κάγκελα, αλλά τα καταφέραμε!
Σημασία πραγματικά, ίσως και να μην έχει το αποτέλεσμα. Σημασία έχουν οι άνθρωποι. Όλοι αυτοί που πρωί και απόγευμα περνούσαν έξω από το σχολείο και μας ενθάρρυναν, που ήταν με μια γλυκιά κουβέντα έτοιμη, που ένιωσαν την ανάγκη να μας μιλήσουν, να επικοινωνήσουμε, να μοιραστούμε αυτό το πολύχρωμο έργο αγάπης. Γίναμε γειτονιά ξανά, γίναμε κοινωνία.
(Στο μυαλό μου θα μείνουν τα μικράκια του γειτονικού παιδικού σταθμού που περνούσαν και βροντοφώναζαν τα χρώματα...και στην ερώτηση των μαμάδων τους: "Σου αρέσει; Θέλεις να έρθεις σε αυτό το σχολείο, όταν μεγαλώσεις;;; "
η απάντηση ήταν: "Ναι!!!!!!!!"

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!