Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμώντας, σύμφωνα με την παράδοση, τη μεγάλη γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, γιορτή της Ιεράς Μητρόπολης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, μια γιορτή με πανηγυρικό χαρακτήρα για όλους τους Καλαμαριώτες, που δίνουν κάθε χρόνο το ραντεβού τους, αυτή τη μέρα, διοργανώνει μεγάλη εκδήλωση, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Ποντιακούς Συλλόγους.


Δευτέρα 4 Αυγούστου,

προπαραμονή του Σωτήρος, στην Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου), στις 9.30 το βράδυ, η πλατεία θα πλημμυρίσει από ποντιακή μουσική και χορευτική παράδοση, ανασύροντας μνήμες από την Πατρίδα, ενώ θα δώσει την ευκαιρία στους νεώτερους να γνωρίσουν τον τρόπο διασκέδασης των παλαιότερων γενιών.

Στην εκδήλωση, η οποία αποτελεί την αναβίωση του παραδοσιακού Ποντιακού Πανηγυριού, που είχαν ξεκινήσει οι πρόσφυγες όταν εγκαταστάθηκαν εδώ, θα συμμετάσχουν με τα Χορευτικά τους, η Αδελφότητα Κρωμναίων, η ΄Ενωση Ποντίων Καλαμαριάς, ο Ποντιακός Σύλλογος Καυκασίων Καλαμαριάς «Ο Προμηθέας» και ο Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος «Οι Μίθριοι».

Τρίτη 5 Αυγούστου:

Παραμονή του Σωτήρος στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα γίνει μεγάλο Ποντιακό γλέντι με τον Γιώτη Γαβριηλίδη (στο τραγούδι), τον Γιώργο Στεφανίδη και τους αδελφούς Ιακωβίδη. Ο Γιώργος (κλαρίνο) και ο Στέλιος (ακορντεόν).

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!