Η 20η Ιουλίου 1974 αποτελεί την πιο τραγική σελίδα στην σύγχρονη ιστορία της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα. Αυτή την μέρα, πριν από 45 χρόνια, η Τουρκία, με αποβατικές και αεροπορικές επιχειρήσεις εισέβαλε στο νησί της «Αφροδίτης», σπέρνοντας το θάνατο και την καταστροφή.

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση 45 χρόνων από το προδοτικό πραξικόπημα και τη βάρβαρη τουρκική εισβολή στην Κύπρο, ο Δήμος Καλαμαριάς σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, πραγματοποιεί εκδήλωση μνήμης και τιμής την ερχόμενη Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 στις 7.30 το απόγευμα.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Θεοδόσης Τσιόλας, ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, αλλά και εκπρόσωποι από Ενώσεις και Συλλόγους Κυπρίων στη Θεσσαλονίκη.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

  • Στις 7.30 μ.μ. θα γίνει Παράκληση για τους αγνοούμενους στον Ιερό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου (πρώην στρατόπεδο Κόδρα) και θα ακολουθήσει συμβολική δενδροφύτευση και περιποίηση του «΄Αλσους των Αγνοουμένων»

  • Στις 8.30 μ.μ. η εκδήλωση ολοκληρώνεται με την κεντρική ομιλία του Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Θεοδόση Τσιόλα, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (πλατεία Δημαρχείου) και τους χαιρετισμούς των επισήμων, ενώ η βραδιά θα συνεχίσει και θα ολοκληρωθεί με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τα συγκροτήματα της ΄Ενωσης Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμαριάς «Καλλίστη» και της ΄Ενωσης Ποντίων Καλαμαριάς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd