Ο Τομέας Τουρισμού & Επισιτισμού του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΠΑΣΤΕΡ σε συνεργασία με το τμήμα Ποντιακής Διατροφής και Κουζίνας της Ένωσης Ποντίων Καλαμαριάς, στο πλαίσιο της επετείου των 100 ετών από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει την «Αναβίωση Ποντιακών Γεύσεων» το Σάββατο 18 Μαΐου, στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς και ώρα 12:00.

Η Ποντιακή κουζίνα διαφυλάσσεται σαν «θησαυρός» από τους Ποντίους μιας που είναι σχεδόν όλη τους η παράδοση, που έφεραν μαζί από τους μακρινούς τους τόπους. Οι συνταγές τους, περνάνε από στόμα σε στόμα. Ακόμα και οι νεότεροι γνωρίζουν και συνεχίζουν να τις διαφυλάττουν. Με αυτές τις γεύσεις και τα αρώματα που σκοπό έχουν την ανάδειξη του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας και της ιδιαίτερης νοστιμιάς της ποντιακής κουζίνας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, αναμένεται να «γεμίσει» ο πεζόδρομος της Καλαμαριάς στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΠΑΣΤΕΡ, με αυξημένη την αίσθηση ευθύνης για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, διοργανώνει εκδηλώσεις που προσφέρουν στους σπουδαστές του εμπειρικές γνώσεις στο χώρο που επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν. 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd