Εκδήλωση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και παρουσίασης των προγραμμάτων ενοικίασης  διαμερισμάτων και φιλοξενίας προσφύγων, πραγματοποιεί η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των δύο Φύλων, στο πλαίσιο του Προγράμματος “REACT”.  
Η εκδήλωση με θέμα «Κανένας δεν είναι μόνος» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα, στο «Θεατράκι οδού Χηλής». Στη διάρκεια της εκδήλωσης τρείς ομιλητές, η Αντιδήμαρχος Μαρία Παυλίδου, ο Χρήστος Μπαλικτσίογλου κοινωνιολόγος της ΑΡΣΙΣ και ο εικαστικός ζωγράφος Γιάννης Γρίβας  θα αναφερθούν στο επίμαχο ζήτημα, ενώ θα γίνει και προβολή  ντοκιμαντέρ, με αντίστοιχο θέμα.


Επίσης, στο πλαίσιο του Προγράμματος “REACT”,  θα πραγματοποιηθεί Έκθεση φωτογραφίας με θέμα  «Στου δρόμου τα μισά», στον πολυχώρο Τέχνης  REMEZZO. Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 25 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2017.  Στην έκθεση θα εκτεθεί φωτογραφικό υλικό από τα camp Λαγκαδά, Διαβατών και τα μισθωμένα διαμερίσματα στην Καλαμαριά, καθώς επίσης θα προβληθούν και ρεπορτάζ από το αρχείο της ΕΡΤ.                                                                                                                                             
afisa reactΑυτή τη στιγμή στο Δήμο φιλοξενούνται 62 πρόσφυγες (11 οικογένειες από τη Συρία και 4 οικογένειες από το Αφγανιστάν) οι οποίοι  διαμένουν σε 15 μισθωμένα διαμερίσματα.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd