Για 18η συνεχή χρονιά ο Διεθνής Σύλλογος Γυναικών Ελλάδος (IWOG) και Οι Γυναίκες των πέντε Ηπείρων συνδιοργανώνουν το γνωστό πλέον φεστιβάλ γεύσεων και πολιτισμού στη φιλόξενη δημοτική πλαζ της Αρετσούς.

Στις 7 Ιουνίου στις 20.00 θα ανοίξει τις πόρτες της μια γιορτή γευσιγνωσίας, πολιτισμού και φιλανθρωπίας. Τα εθνικά πιάτα από 42 χώρες θα σερβιριστούν προς δοκιμή, ενώ το εισιτήριο γι” αυτό το γαστρονομικό γύρο του κόσμου κοστίζει 10 € και περιλαμβάνει για κάθε επισκέπτη μια στάση για 2 ποτά στο κιόσκι της εκδήλωσης και 4 στάσεις σε διαφορετικές χώρες της επιλογής του.

Ποιά είναι η IWOG;
Πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που καθιερώθηκε το 1948 για να προσφέρει φιλανθρωπική βοήθεια στους έλληνες που συνταράσσονταν από τον εμφύλιο πόλεμο. Απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες που κατοικούν στη Βόρεια Ελλάδα, είτε προσωρινά, είτε μόνιμα, άνω των 18 ετών, με κοινό παρονομαστή την αγγλική γλώσσα.

Γυναίκες των πέντε Ηπείρων
Με το ίδιο ιδεολογικό υπόβαθρο πορεύεται και η οργάνωση «Γυναίκες των πέντε Ηπείρων» με μέλη από διαφορετικές χώρες και εθνικότητες από όλες της ηπείρους.

Τι τους συνδέει;
Η κοινή διαμονή στη Θεσσαλονίκη που χρόνια τώρα έχει γίνει φιλόξενη γωνιά πολιτισμών. Τόσα χρόνια τώρα το Φεστιβάλ Φαγητού στην Αρετσού δημιούργησε δεσμούς αλληλεγγύης μέσα από ένα γαστρονομικό ταξίδι από ανθρώπους που καθημερινά παλεύουν να ενσωματωθούν σε ένα άλλο πολιτιστικό πλάνο και ταυτόχρονα να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και κουλτούρα.

Το φετινό φεστιβάλ
Ένα φολκλορικό πρόγραμμα μουσικής, χορού και τραγουδιού από τα μέλη των ομάδων, μια παρέλαση παραδοσιακών φορεσιών και σημαιών όλων των χωρών που συμμετέχουν, και μυρωδιές που μπερδεύονται μέσα από διαφορετικά εδέσματα θα συνθέσουν το σκηνικό.

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν 42 χώρες του κόσμου και όσοι το επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν παραδοσιακές γεύσεις από την Ακτή Ελεφαντοστού, τη Νιγηρία, την Ινδία, τη Βραζιλία και άλλες 38 χώρες.

Το 18ο Φεστιβάλ Φαγητού διοργανώνουν φορείς και ενώσεις των ξένων και εθνικών κοινοτήτων της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του δήμου Καλαμαριάς και τα έσοδα διατίθενται κάθε χρόνο σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και συλλόγους της Θεσσαλονίκης. Φέτος, έχουν επιλεχθεί οι εξής φορείς:

Ανατολή
Δράση Για Το Κάτι Αλλο
Διακονία Αγάπης
Μέλισσα
Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών,

07 Ιουνίου Πλαζ Αρετσούς
Ώρα: 20.00
Τιμή Εισόδου:10 €

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!