Ο δημιουργικός κόσμος των βιβλιοθηκών ...ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021

Νικήστε το άγχος με φυσικό τρόπο

Ο ρόλος της διατροφής στην μείωση του στρες.

Περιεχόμενο: Διατροφικές συμβουλές για την μείωση του άγχους. Ο ρόλος του διαλογισμού στην μείωση του στρες και στην ρύθμιση του σωματικού βάρους. Τεχνικές διαχείρισης.

Τετάρτη 06 Οκτωβρίου 18.30μμ-20.00μμ ή
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 10.00πμ-11.30πμ
Με την Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος, MSc

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/

 

Η εκδήλωση για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Δημαρχείου, στην Καλαμαριά, αναβάλλεται για τις 30 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Λόγω των δυσμενών συνθηκών την εποχή του Κορωνοϊού, των αυστηρών κρατικών συστάσεων και περιορισμών, και του πρωταρχικού μελήματός μας, αυτό της διασφάλισης της δημόσιας υγείας, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η εκδήλωση για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Ναζί κατακτητές αναβάλλεται για τις 30/11/2020.

 

Αναδημοσίευση από: ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΡΗΝΗΣ

 

Στα μπαλκόνια βγήκαν οι κάτοικοι της Νέας Κρήνης χθες το βράδυ από τις φωνές και τις βρισιές στην συμβολή της Πλατείας Ύδρας με την οδό Ανδρούτσου.

Άγνωστοι νεαροί μετέτρεψαν την μέχρι πρότινος φιλήσυχη περιοχή της Νέας Κρήνης σε ρινγκ πυγμαχίας για αρκετή ώρα ξεσηκώνοντας ολόκληρη τη γειτονιά στο πόδι.

Μεγάλα παράπονα έχουν οι κάτοικοι της περιοχής για την αδράνεια της αστυνομίας. Ειδοποιήθηκε στις 12 τα μεσάνυχτα και έφτασε στις 3:30 τα ξημερώματα.

Παιδιά αυτό πρέπει να σταματήσει. Σας σεβόμαστε αλλά και εσείς πρέπει να σέβεστε τους κατοίκους που τους αναστατώσατε μέχρι την 1:30 ξημερώματα. Η πλατεία Ύδρας δεν είναι χώρος αντιπαράθεσης διαφόρων παρεών ούτε χώρος επίλυσης διαφορών.

Επίσης απευθύνω παράκληση προς τη δημοτική αρχή να μεριμνήσει ώστε για τα πάρκα του Ούλοφ Πάλμε και της Πλατείας Ύδρας να μπει ωράριο λειτουργίας για τις βραδινές ώρες .

 

Αναδημοσίευση από TVXS

Μια ακόμη καταγγελία για περιστατικό ακραίου αυταρχισμού εις βάρος μαθητών, που συμμετείχαν σε καταλήψεις, έρχεται από Λύκειο στην περιοχή της Καλαμαριάς στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο Τvxs.gr, ο διευθυντής του εν λόγω σχολείου, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη μέχρι την περασμένη Τρίτη, ανάγκασε δυο μαθήτριες να υπογράψουν «δήλωση πολιτικών φρονημάτων», όπου -μεταξύ άλλων- δεσμεύονταν ότι δεν θα συμμετάσχουν σε ανάλογες πράξεις στο μέλλον.

Ειδικότερα, την Τετάρτη το πρωί φέρεται να κάλεσε τις δύο μαθήτριες – τις οποίες με βάση τις καταγγελίες είχε στοχοποιήσει με «πολιτικό πρόσημο» ξανά στο παρελθόν – στο γραφείο του, απαιτώντας να του κατονομάσουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους που πρωτοστάτησαν στην κατάληψη. Φρόντισε δε να επικαλεστεί «πληροφορίες που του έδωσε η γειτονιά» σχετικά με τη δράση τους.

Όταν τα κορίτσια αρχικά αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο, ο ίδιος να άλλαξε τακτική, κατηγορώντας τες ως «υπεύθυνες παράνομων πράξεων, υποκινήτριες δράσεων που στοχεύουν στη ζημία του σχολείου τόσο υλικά όσο και λειτουργικά αλλά και στην παρεμπόδιση της μόρφωσης των υπόλοιπων παιδιών». Δεν έχασε μάλιστα την ευκαιρία να κάνει επίκληση στην ηθική αλλά και το συναίσθημα των κοριτσιών, υποστηρίζοντας πως «εμποδίζουν παιδιά από οικογένειες που υποφέρουν από ανέχεια να πετύχουν τα όνειρά τους» (σσ αναφερόμενος στις πανελλήνιες).

Όπως καταγγέλλεται, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο διευθυντής του σχολείου κατέφυγε σε μεθόδους άσκησης ψυχολογικής βίας και χειραγώγησης, εκτοξεύοντας συνεχώς απειλές και οδηγώντας με αυτό τον τρόπο τα κορίτσια σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το αποτέλεσμα, μετά από όλα αυτά, ήταν να συντάξει ο ίδιος χαρτί επί τόπου και να υποχρεώσει τις μαθήτριες να το υπογράψουν. Το επίμαχο χαρτί προέβλεπε μεταξύ άλλων τη «δέσμευση» πως δεν θα συμμετέχουν ποτέ ξανά σε κατάληψη σχολείου. Όταν μάλιστα καθηγητής που παρευρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο γραφείο προσπάθησε να αποτρέψει τα κορίτσια από το να υπογράψουν, δέχθηκε την «επίπληξη» εκ μέρους του διευθυντή, ο οποίος ισχυρίστηκε πως «δεν έχει καμία δουλειά να απευθύνει το λόγο στα παιδιά», απαιτώντας να απομακρυνθεί από τον χώρο.

«Ήταν μια σχολική πλάκα, το πήραν όλοι σοβαρά άνευ λόγου»

Όπως ήταν φυσικό, έντονη ήταν η αντίδραση των γονιών των κοριτσιών, οι οποίοι -συνοδευόμενοι από δικηγόρο- βρέθηκαν το πρωί της επόμενης μέρας στο γραφείο του διευθυντή, απαιτώντας εκτός των άλλων να πάρουν το υπογεγραμμένο χαρτί. Από τη δική του μεριά, ο ίδιος -ενώπιον των νέων δεδομένων- άλλαξε πλήρως στάση, υποστηρίζοντας πως «το συμφωνητικό ήταν μεταξύ των παιδιών και αυτού μέσα στα όρια του σχολείου, μια σχολική πλάκα, ένα αστείο μόνο», προσθέτοντας ότι «το πήρανε όλοι πολύ στα σοβαρά άνευ λόγου».

Έσπευσε δε να σκίσει το χαρτί, προκειμένου να καταδείξει πως το όλο σκηνικό θα πρέπει να θεωρείται λήξαν. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν είναι εύκολο, καθώς μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του σχολείου παραδέχονται πως πρόκειται για ακραία κι απαράδεκτη συμπεριφορά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Tvxs.gr, μια καθηγήτρια του εν λόγω σχολείου ετοιμάζεται να φέρει το ζήτημα στα συλλογικά όργανα των εκπαιδευτικών, ζητώντας να την άμεση και παραδειγματική τιμωρία του διευθυντή.

 

Με σκοπό να προλάβει παρερμηνείες και διαστρεβλώσεις, η Ένωση Γονέων Καλαμαριάς υπενθυμίζει τη θέση της σχετικά με την κατανομή των μαθητών του Δήμου όπως διατυπώθηκε σε έγγραφο από τις 29 Μαϊου 2020, καθώς και με την τοποθέτηση της Προέδρου του ΔΣ, Σοφίας Παπαδοπούλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο (από τις 22/6/2020) όπου συζητήθηκε η εισήγηση του Αντιδημάρχου Παιδείας για τη μετεγκατάσταση του 10ου Γυμνασίου.

 

 

 

ΘΕΜΑ: «Θέση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς σχετικά με την κατανομή των μαθητών στα σχολεία της πόλης μας.»

Η πολιτική των περικοπών και της απαξίωσης του δημόσιου σχολείου που εφαρμόζεται έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα και έλλειψη σχολικής στέγης, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ευθύνη έχουν και οι προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου, που δε διεκδίκησαν σοβαρά και σθεναρά την ανέγερση των αναγκαίων σχολικών κτιρίων και περιορίζονταν σε λύσεις που δεν έλυναν το πρόβλημα στη ρίζα του.

Τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, παρατηρείται υπερπληθώρα μαθητών ανά τάξη και σχολείο. Η έλλειψη αιθουσών έχει ως συνέπεια βοηθητικοί χώροι, αποθήκες, γραφεία δασκάλων και καθηγητών να μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας. Σχολεία που έχουν οριστεί ως 12θέσια ή 14θέσια να μετατρέπονται σε 17θέσια (πχ 17ο δημοτικό) χωρίς τις κατάλληλες υποδομές λειτουργίας τους, σύμφωνα και με τις προδιαγραφές που ορίζει ο Νόμος. Να κατασκευάζονται αίθουσες με γυψοσανίδες στους εσωτερικούς χώρους συγκέντρωσης των μαθητών. Να χρησιμοποιείται ως αίθουσα διδασκαλίας η τάξη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και κάθε φορά που κάποιο τμήμα έχει μάθημα Υπολογιστών να χρειάζεται να μεταφέρονται οι μαθητές σε άλλη αίθουσα (πχ 8ο γυμνάσιο). Στην αρχή της σχολικής χρονιάς, τον Σεπτέμβριο του 2019, παρατηρήθηκε σε σχολείο, 6ο Γυμνάσιο, οι μαθητές να κάνουν μάθημα στον αύλειο χώρο γιατί δεν είχαν αίθουσα διδασκαλίας.

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης γίνεται ακόμη εντονότερο στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη, που είναι μια νεόκτιστη περιοχή χωρίς υποδομές, και του Φοίνικα. Η περιοχή έχει 3 Γυμνάσια, το 3ο, το 9ο και το 10ο και μόνο 1 Λύκειο, το 3ο.

Το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο συστεγάζονται. Όμως, λόγω πληθώρας μαθητών και έλλειψης αιθουσών, τα γραφεία των καθηγητών έχουν μετατραπεί σε αίθουσες διδασκαλίας και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έχει μετατραπεί σε γραφείο των καθηγητών των 2 σχολείων, χωρισμένο με παραβάν, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μην μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν για τις εκδηλώσεις τους. Το γεγονός ότι οι καθηγητές δεν έχουν γραφείο δεν είναι ένα ζήτημα που αφορά μόνο αυτούς αλλά επηρεάζει συνολικά τη λειτουργία των δύο σχολείων. Οι συνθήκες εργασίας είναι σημαντικός παράγοντας για ποιοτικό εκπαιδευτικό αποτέλεσμα. Ο τομέας της εργασίας είναι οι εργαζόμενοί του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων των μαθητών της Καλαμαριάς προτάσσουμε τα εξής σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων και την κατανομή των μαθητών:

1. Άμεση ανέγερση ενός Λυκείου στον ήδη χαρακτηρισμένο για σχολείο χώρο που βρίσκεται μεταξύ των οδών Βρυούλων και Καραμανλή, απέναντι από την πύλη του στρατοπέδου Νταλίπη, που πιστεύουμε ότι θα λύσει τα προβλήματα στέγασης των μαθητών της περιοχής. Αξιοποίηση και της αδιάθετης σχολικής στέγης της περιοχής, ώστε να αποσυμφορίζονται τα σχολεία από πολυπληθή τμήματα.

2. Οποιαδήποτε κατανομή μαθητών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη μη μετακίνηση των μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις εκτός της περιοχής κατοικίας τους. Σε περίπτωση προσωρινής μετακίνησης μαθητών, η μεταφορά τους θα πρέπει να γίνεται με ευθύνη του Δήμου.

3. Δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Το ζητούμενο είναι τα σχολεία να λειτουργούν με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 15, σε αίθουσες διδασκαλίας ευάερες και ευήλιες, φωτεινές, καλά αεριζόμενες, με τα αντίστοιχα τετραγωνικά μέτρα ανά μαθητή, με αίθουσες Η/Υ, βιβλιοθήκες, αίθουσες χημείου με τα απαιτούμενα όργανα κα. Η ανάγκη αυτή φάνηκε περίτρανα με αφορμή την πανδημία. Επίσης, οι συγχωνεύσεις οδηγούν στη δημιουργία πολύ μεγάλων σχολείων με αποτέλεσμα τη μη επίτευξη του εκπαιδευτικού του ρόλου δημιουργώντας μια χαοτική κατάσταση, με δυσκολία στον έλεγχο της λειτουργίας του, στην προσωπική επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Ζητούμε η κατανομή των μαθητών να γίνεται με βάση τις παραπάνω προϋποθέσεις ώστε το σχολείο να εξυπηρετεί τις ανάγκες των μαθητών, με τις καλύτερες προδιαγραφές λειτουργίας του. Έτσι επιτελεί τον ρόλο του.

Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Καλαμαριάς

Καλαμαριά, 29/5/2020

 

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 10ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ

Καλησπέρα. Ονομάζομαι Σοφία Παπαδοπούλου και είμαι η πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Δήμου μας. Θα θέλαμε να τοποθετηθούμε συνολικά στο θέμα.
Το ζήτημα της σχολικής στέγης, γιατί περί αυτού πρόκειται και έτσι θα έπρεπε να τεθεί ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί ένα από τα σοβαρότατα προβλήματα του δήμου μας.

Η Ένωση Γονέων χρόνια τώρα το αναδεικνύει. Ήταν από τα πρώτα ζητήματα που θέσαμε τόσο στον Αντιδήμαρχο όσο και στον Δήμαρχο, στις πρώτες συναντήσεις μας.

Τα παραδείγματα έλλειψης σχολικής στέγης είναι πολλά. Θα ήθελα να αναφέρω κάποια:
17ο δημοτικό στο Βότση. Ορίζεται ως 14 θέσιο, λειτουργεί ως 17θέσιο, χωρίς τις κατάλληλες υποδομές λειτουργίας του.
8ο γυμνάσιο. Οι μαθητές έχουν ως αίθουσα διδασκαλίας την αίθουσα Η/Υ, με αποτέλεσμα κάθε φορά που κάποιο τμήμα έχει μάθημα Η/Υ, να χρειάζεται να μεταφέρονται οι μαθητές σε άλλη αίθουσα.
6ο γυμνάσιο. Στην αρχή της χρονιάς, χρειάστηκε 11 μαθητές να μεταφερθούν σε όμορα γυμνάσια.
6ο λύκειο. Υπεράριθμα τμήματα, δημιουργία αιθουσών με γυψοσανίδες, στον διάδρομο
23ο δημοτικό - 7ο γυμνάσιο.
προσχολική αγωγή, άγνωστο πότε θα λειτουργήσει

Και πόσα άλλα, με αποκορύφωμα αυτό που έγινε πέρσι στο 3ο Γυμνάσιο-Λύκειο. Τα γραφεία των καθηγητών έγιναν αίθουσες διδασκαλίας, η αίθουσα πολλαπλών μετατράπηκε σε γραφείο καθηγητών, χωρισμένη με παραβάν στα 2, για γυμνάσιο και λύκειο. Αποτέλεσμα; Οι μαθητές στοιβαγμένοι να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν την αίθουσα πολλαπλών για τις εκδηλώσεις τους και οι καθηγητές να στοιβάζονται ο ένας δίπλα στον άλλον.
Αν κάνετε όλοι μια επίσκεψη στα σχολεία, θα αντιληφθείτε το μέγεθος του προβλήματος.

Για μας τους γονείς ένα αίτημα υπάρχει και αυτό παλεύουμε. Η ανέγερση σχολείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών. Και επειδή το υπουργείο παιδείας πολλά ορέγεται και φέρνει προς ψήφιση, όπως η αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, για μας είναι ξεκάθαρο το σχολείο που έχουν ανάγκη τα παιδιά μας.

Σχολείο με μέγιστο αριθμό μαθητών τους 15, σε αίθουσες διδασκαλίας ευάερες και ευήλιες, φωτεινές, καλά αεριζόμενες, με αίθουσες Η/Υ, βιβλιοθήκες, αίθουσες χημείου κα. Η ανάγκη αυτή φάνηκε περίτρανα με αφορμή την πανδημία, που δεν εξαφανίστηκε. Υπάρχει, είναι εδώ.
Και σε αυτό το πνεύμα δηλώνουμε ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων. Η δημιουργία μεγάλων σχολικών μονάδων δημιουργεί μια χαοτική κατάσταση, δυσκολία στον έλεγχο.

Ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρει τόσο η πρώην όσο και η νυν διοίκηση του δήμου. Δημιουργήθηκε μια νέα περιοχή, η επέκταση του Αϊ Γιάννη, χωρίς να υπάρχουν τα σχολεία που θα καλύψουν τις ανάγκες των κατοίκων. Υπάρχουν 3 γυμνάσια (3ο, 9ο, 10ο) με 1 λύκειο αναφοράς (3ο). Φυσικό και επόμενο είναι να κορεστεί το λύκειο αυτό. Και ενώ το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και χρόνια και ενώ υπάρχει ο χαρακτηρισμένος χώρος για την ανέγερση λυκείου (απέναντι από το Νταλίπη) καμιά διοίκηση δεν προχώρησε σ'αυτήν.

Οποιαδήποτε απόφαση και αν λάβετε σήμερα θα είναι μια μεσοβέζικη επιλογή χωρίς να λύνει το ζήτημα στη βάση του. Εμείς την ορίζουμε προσωρινή γιατί ο στόχος μας είναι η ανέγερση σχολείου. Κάτι που δεν αναφέρεται στη εισήγηση.

Η μόνη σοβαρή επιλογή, που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα είναι η ανέγερση του σχολείου, δε θα βαρεθούμε να το λέμε.

Αυτή την απόφαση πρέπει να λάβει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί πρέπει να βαράμε όλοι τα σφυριά μας. Αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας.

Να προσθέσω εδώ ότι προκαλεί προβληματισμό ότι στην εισήγηση του Αντιδημάρχου δεν αναφέρεται κάπου ο όρος "προσωρινή μεταστέγαση". Μήπως το προσωρινό θα γίνει μόνιμο;

Οι γονείς της περιοχής Αϊ Γιάννη και του Φοίνικα είναι ανήσυχοι και δικαίως. Οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσουν τα παιδιά τους μεγάλες, οι μαθητές παστωμένοι ο ένας πάνω στον άλλον.

Οποιαδήποτε κατανομή μαθητών θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη της τη μη μετακίνηση των μαθητών σε μεγάλες αποστάσεις εκτός της περιοχής κατοικίας τους. Σε περίπτωση προσωρινής μετακίνησης μαθητών, η μεταφορά τους θα πρέπει να γίνεται με ευθύνη του Δήμου.
Για μας όλα τα παραπάνω, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατανομή των μαθητών ώστε το σχολείο να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους και να επιτελεί τον ρόλο του.

Θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε για τα παιδιά μας αυτό που δικαιούνται και τους αξίζει.

Σας ευχαριστώ
22-6-2020

 

Αναλυτικά το Ψήφισμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Καλαμαριάς:

Από την πολύχρονη δίκη, για την καθυστέρηση της οποίας υπάρχουν σοβαρές κυβερνητικές ευθύνες, αναδείχτηκαν με αναμφισβήτητο τρόπο η ναζιστική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, ως κίνητρο της εγκληματικής δράσης της, αλλά και ο ίδιος ο εγκληματικός χαρακτήρας της, καθώς και η ευθύνη της ηγεσίας της. Άλλωστε, η Χρυσή Αυγή, ως γνήσια ναζιστική οργάνωση, έχει στο DNA της, όπως έχει αποδειχτεί και ιστορικά, την οργανωμένη και μαζική εγκληματική δράση, για την οποία προϋπόθεση είναι η τυφλή υπακοή στον αρχηγό. Είναι αυτή η ιδεολογία που οπλίζει το χέρι των φασιστών να επιτίθενται με μίσος και να δολοφονούν μετανάστες, αντιφασίστες, πρωτοπόρους συνδικαλιστές, κομμουνιστές.

Κανένας πλέον, μετά και από αυτή τη δίκη, δεν μπορεί να ισχυριστεί βάσιμα ότι δεν ξέρει τι πραγματικά σημαίνει Χρυσή Αυγή, τι σημαίνει φασισμός, ρατσισμός και εθνικισμός, ιδιαίτερα σήμερα, που εντείνονται η κρατική καταστολή, όπως με τον νέο νόμο για τις διαδηλώσεις, η επίθεση στο εργατικό κίνημα και το απεργιακό δικαίωμα, η απάνθρωπη πολιτική απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες και ιδίως ο αντικομουνισμός που γίνεται επίσημη ιδεολογία της ΕΕ, όλα αυτά δηλαδή που λιπαίνουν το έδαφος για την ανάπτυξη του φασισμού.

Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία της από το δικαστήριο. Να ολοκληρωθεί η δίκη με τους ναζιστές – εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στη φυλακή!

Ο ΣΕΔK (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ) συμμετέχει στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ στις 7 Οκτωβρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, 11:00 π.μ. με λήξη ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις το πρωί 11:30 π.μ. στο Αγ. Βενιζέλου και το απόγευμα στις 7:00 στη συγκέντρωση – συλλαλητήριο καταδίκης που οργανώνουν Σωματεία, στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή οδών Ερμού με Βενιζέλου).

TO Δ.Σ.

 

Σήμερα, Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12.00, στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας.

Την τελετή του Αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης και ο Συντονιστής εκπαιδευτικού έργου κ. Θ. Μανιάκας.
Πριν την έναρξη του Αγιασμού επισκέφθηκε το σχολείο ο Βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος που συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς και τους ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά.

Η Διευθύντρια κ. Α. Ανέστη ευχήθηκε "καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία,δύναμη, υπομονή και καλή συνεργασία".

agiasmos2o

 

agiasmos2o4

 

agiasmos2o3

DMC Firewall is a Joomla Security extension!