Με ανακοίνωσή της, η Δημοτική παράταξη "Καλαμαριά Αλλιώς" (επικεφαλής ο Δημήτρης Αρκούδης) δηλώνει ότι απέχει από τις άτυπες συσκέψεις στις οποίες συμμετέχει η Δημοτική παράταξη που υποστηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή και καλεί τις υπόλοιπες παρατάξεις να πράξουν το ίδιο.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

 

Η ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΔΕ ΔΙΝΕΙ ΧΩΡΟ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

72178717 459936811266493 6473046710468739072 nΣτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου στις 23/9, ως Δημοτική Κίνηση "Καλαμαριά Αλλιώς" δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα άτυπο όργανο και σε καμιά άτυπη διαδικασία στην οποία θα καλείται και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στο ΔΣ Καλαμαριάς, με τον συνδυασμό Πατριωτική Κίνηση Καλαμαριάς, Θ. Βολτσίδης. Μάλιστα αποχωρήσαμε από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την εισηγητική τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΧΑ, ως ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας. Την στάση μας αυτή δηλώσαμε και στον Δήμαρχο κ. Δαρδαμανέλη δια του επικεφαλής μας.

Δυστυχώς όμως, όπως πληροφορηθήκαμε από το γραφείο του Δημάρχου, στη σημερινή (2/10) σύσκεψη των επικεφαλής των παρατάξεων που ζήτησε ο Δήμαρχος, κλήθηκε και ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.

Θεωρούμε ότι η στάση αυτή αποτελεί ανοχή προς τους εκπροσώπους μιας εγκληματικής οργάνωσης που ενδύθηκε το μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Την ώρα που η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική ευθεία και που η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής οργάνωσης είναι πια πασίδηλη, δεν είναι δυνατόν να δίνεται χώρος στους εκπροσώπους της. Καθίσταται λοιπόν σαφές ότι εμείς ως δημοτική κίνηση αλλά και ο επικεφαλής μας δεν θα συμμετέχουμε σε καμία τέτοια συνεδρίαση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να την νομιμοποιήσουμε. Η μάχη απέναντι στον φασισμό απαιτεί καθημερινό αγώνα και πρέπει να δίνεται σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις και κινήσεις να μην συμμετέχουν σε τέτοιου είδους συσκέψεις και να μην δώσουν άλλοθι σε μια πρακτική που δίνει χώρο σε ένα φασιστικό μόρφωμα. Είναι επιτακτική ανάγκη και καλούμε τον Δήμαρχο να μην επιτρέψει να γίνουμε η μοναδική πόλη στην οποία οι φασίστες με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα αποκτούν ρόλο στην διαμόρφωση του σχεδίου για την πόλη μας. Θεωρούμε την κίνηση αυτή της Δημοτικής Αρχής απαράδεκτη.

Η Καλαμαριά με την προσφυγική της ιστορία και την μακρά αγωνιστική και δημοκρατική της παράδοση δεν μπορεί να ανέχεται ακροδεξιούς και φασίστες. Είναι χρέος μας να τους απομονώσουμε τόσο μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και έξω από αυτό.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΑΛΛΙΩΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!