Με το με αρ. πρωτ. 15217 /13.5.2015 έγγραφό τους, οι οκτώ δημοτικοί σύμβουλοι της ΡΕΚΚ ζητούν από τον Πρόεδρο του Δ.Σ, Καλαμαριάς να θέσει προς συζήτηση το ζήτημα της παράλειψης των οργάνων του Δήμου να επιδιώξουν μείωση του ύψους του ποσού που καταβλήθηκε για απαλλοτριώσεις «ιδιωτικών» εκτάσεων μέσα στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα, που ορίστηκε αρχικά με αποφάσεις του Μον. Πρωτ. Θεσσαλονίκης (Ειδική Διαδικασία Απαλλοτριώσεων) με τη διαδικασία του καθορισμού προσωρινής τιμής μονάδας και να προσφύγουν στο αρμόδιο Εφετείο Θεσσαλονίκης , από το οποίο θα καθοριζόταν η οριστική τιμή μονάδας των απαλλοτριωνόμενων εκτάσεων σε πολύ χαμηλότερο ύψος κατά τις εκτιμήσεις του Σώματος Ορκωτών Λογιστών !
Το αίτημα αυτό υποβλήθηκε αφού προηγήθηκε αλληλογραφία του επικεφαλής της ΡΕΚΚ με το Δήμαρχο Καλαμαριάς , ο οποίος απάντησε ότι :

Δηλαδή «…ευθύνεται ο πληρεξούσιος πρώην νομικός σύμβουλος (!!!) , ο οποίος όφειλε να συντάξει τη σχετική εισήγηση προς την αρμόδια τότε Δημαρχιακή Επιτροπή…»(!!!)

Η ΡΕΚΚ θεωρεί:
Πρώτο, ότι με τον τρόπο αυτό με βάση τον τρόπο λειτουργίας των ΟΤΑ δεν παρέχονται επαρκείς εξηγήσεις σχετικά με το ποια όργανα είχαν την εξουσία, την ευθύνη και το δικαίωμα να αξιολογήσουν και να εκτιμήσουν αν η τυχόν προσφυγή στο Εφετείο για καθορισμό τιμης μονάδας θα είχε ως αποτέλεσμα τον καθορισμό ίδιας ή ανώτερης τιμής μονάδας
Και
Δεύτερο ότι είναι αδιανόητο να μην γίνεται ανάληψη ευθύνης από τα τότε αιρετά όργανα , που γνώριζαν πολύ καλά από διαδικασίες απαλλοτρίωσης και δεν έχουν δικαίωμα να μεταθέτουν ευθύνες στον «π.πληρεξούσιο δικηγόρο», ο οποίος ούτε καν κατονομάζεται.
Τρίτο, θεωρεί αδιανόητο να μην γνωρίζουν οι δημότες Καλαμαριάς και οι Έλληνες πολίτες που κλήθηκαν «να πληρώσουν το σπασμένο μάρμαρο» των αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις εκτάσεων «φερόμενων» ως ιδιωτικών εντός του χώρου του πρ. Στρ. Κόδρα ποιος ακριβώς ευθύνεται για την κατάσταση αυτή.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!