"Στις 16 Σεπτεμβρίου ενώπιον του Ε΄Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, θα δοθεί η «μάχη» των 19 πολιτών (δημοτικών συμβούλων, συνδικαλιστών, ελευθερων επαγγελματικών, ανέργων κλπ.) και 1 τοπικού Συλλόγου της Καλαμαριάς κατά του Ελληνικού Δημοσίου (Υπ. Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας) προκειμένου να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο «εναγκαλισμός» των χώρων του πρ. Στρατοπέδου Μακεδονομάχου Κόδρα και του Στρατοπέδου Νταλίπη από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο «παραγκωνισμός» των πολεοδομικών και των προορισμένων για την προστασία του περιβάλλοντος αρχών , να διατηρηθεί ο χαρακτήρας του πρ. Στρ. Κόδρα ως «άλσους-πάρκου», σύμφωνα με την ιστορική απόφαση 288/2003 του ίδιου Τμήματος , να μην επιτραπούν άλλες χρήσεις που θα αλλοιώνουν αυτό το χαρακτήρα και να αποτραπεί η πολεοδόμηση μέσα στο στρ. Νταλίπη.
Η προσφυγή στρέφεται κατά της υπ’ αρ 59.280 απόφασης έγκρισης της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΠΜΕ) και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Καλαμαριάς της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (ν. Θεσσαλονίκης) (Τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων, αρ. φύλλου 3/ 15.1.2015) ως προς τα στοιχ. 7.2 , 7.3 και 13.9 του Αναθεωρημένου Γ.Π.Σ. , που αφορούν στις περιοχές πρώην Στρ. Κόδρα και Στρατοπέδου Νταλίπη.
Σημειώνεται ότι το αναθεωρημένο Γ.Π.Σ. φέρει την υπογραφή του αρμόδιου Υπουργού της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ μόλις 10 ημέρες (!) πριν τις τελευταίες εθνικές εκλογές".

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd