Ανακοίνωση ΡΕΚ Καλαμαριάς: "Δήμαρχος Καλαμαριάς: Στο εδώλιο για το Κόδρα! Οι Καλαμαριώτες καλούνται να προστατεύσουν το χώρο!""Την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης παραπέμπεται να δικαστεί στο ακροατήριο του Β Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι από το 2010 μέχρι και τις 21 Μαϊου 2012 ΔΕΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ τη συσσώρευση απορριμμάτων, ξερών χόρτων και κλαδιών , τη δημιουργία παράνομου καταφυγίου σκύλων και την μη επιτήρησή του , την τοποθέτηση μεγάλου αριθμού κάδου απορριμμάτων, τη δημιουργία υπαίθριου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων μέσα στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα με συνέπεια την αλλοίωσή του χαρακτήρα του ως ιστορικού-αρχαιολογικού χώρου και «άλσους-πάρκου» και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
Η δίκη γίνεται ύστερα από καταγγελίες τοπικού Συλλόγου της Καλαμαριάς , που αγωνίζεται με συνέπεια για χρόνια για την προστασία των δημόσιων χώρων στην Καλαμαριά και γενικότερα την προστασία του περιβάλλοντος.
Σημειώνεται ότι η δημοτική αρχή ανέχεται μέχρι και σήμερα την ύπαρξη του παράνομου κυνοκομείου και αδρανεί απέναντι σε οχλήσεις και πιέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, που αξιώνουν την απομάκρυνσή του, ενώ μέχρι πρόσφατα (παραμονές του εορτασμού της Καθαρής Δευτέρας στο Κόδρα) σωροί από κομμένα κλαδιά δέντρων και «μπάζα» είχαν αποτεθεί από τις υπηρεσίες του Δήμου μέσα στο χώρο του πρ. Στρατοπέδου και απομακρύνθηκαν μετά από έντονα διαβήματα, δημοσιεύματα και δημόσιες καταγγελίες της παράταξής μας. Αντίθετα, το «παράνομο κυνοκομείο», παρά τις συνεχείς οχλήσεις των αρμόδιων αρχών εξακολουθεί να «λειτουργεί» και να «φιλοξενεί» 38 άτυχα ζώα.
Η «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ» συνεπής με τις προγραμματικές της αρχές και διακηρύξεις με δημόσιες παρεμβάσεις της, ανακοινώσεις, δημοσιεύματα και διαβήματα εδώ και πολύ καιρό στηλιτεύει την αδιάφορη στάση της δημοτικής αρχής και κατάφερε να περιορίσει τις βλαπτικές συνέπειες αυτής της στάσης.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ την αδιάφορη στάση της σημερινής δημοτικής αρχής απέναντι στην ανάγκη ανάδειξης και προστασίας του χαρακτήρα του πρ. στρατοπέδου Κόδρα ως ιστορικού-αρχαιολογικού χώρου και άλσους-πάρκου και στην ανάγκη διασφάλισης «ευζωίας» των άτυχων αδέσποτων ζώων που «φιλοξενούνται» σε ένα σύγχρονο «Νταχάου σκυλιών» κάτω από την «εποπτεία» ενός απόλυτα ακατάλληλου ατόμου , σύμφωνα και με τις επανειλημμένες καταγγελίες των φιλοζωϊκών οργανώσεων.
Η «ΡΕΚΚ» ΚΑΛΕΙ τους Καλαμαριώτες σε συνεχή επαγρύπνηση και κινητοποίηση προκειμένου να προστατευτεί ο χώρος του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα και να μην μετατραπεί είτε σε υπαίθρια χωματερή, είτε σε χώρο «φιλοξενίας» ενός σύγχρονου «Νταχάου σκυλιών» ώστε να γίνουν οι ίδιοι θεματοφύλακες των δημόσιων χώρων του Δήμου" .

ΡΕΚ Καλαμαριάς

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!