Από τη ΡΕΚ Καλαμαριάς λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση:


"Η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς καταθορυβημένη από την αντίδραση της «ΡΕΚΚ» καθώς και άλλων δημοτών και την εκτεταμένη δημοσιότητα στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο της Θεσσαλονίκης , που έλαβε η απόθεση με ευθύνη της αδρανών υλικών και κομμένων κλαδιών δέντρων μέσα στον χαρακτηρισμένο ως «ιστορικό-αρχαιολογικό χώρο» και «άλσος-παρκο» χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα συνυπολογίζοντας τις ποινικές και διοικητικές κυρώσεις ύστερα από προσφυγή των δημοτικών συμβούλων της «ΡΕΚΚ» στις αρμόδιες αρχές , απομάκρυνε τα αδρανή υλικά και τα κομμένα κλαδιά δέντρων από τα συγκεκριμένα σημεία, ενώ τοποθετήθηκαν εμπόδια για να μην μπορούν να προσεγγίζουν οχήματα στο σημείο εκείνο.
Ωστόσο, μη έχοντας διαμορφώσει πολιτική διάθεσης στερεών απορριμμάτων υποβοηθάει στην «μετακόμιση» των «μπάζων» και των σωρών κομμένων κλαδιών δέντρων σε χώρο δίπλα στον δρόμο που οδηγεί στο Κέντρο Διεθνούς Ευρωπαϊκού και Οικονομικού Δικαίου και στη Σχολή Δικαστων, δίπλα από την ανοιχτή τάφρο που καταλήγει στο Θερμαϊκό.
Φίλοι και μέλη της «ΡΕΚΚ» και ευαισθητοποιημένοι πολίτες μόλις χθές (20.2.2015) αποτύπωσαν την κατάσταση που δημιουργήθηκε, και την έθεσαν υπόψη της παράταξης.
Η «ΡΕΚΚ» για άλλη μία φορά ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ και ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ τη διοίκηση του Δήμου για ανικανότητα, ανεπάρκεια και «αντι-περιβαλλοντική» πολιτική διότι με τις ενέργειές της αυτές υποβαθμίζει σοβαρά το περιβάλλον παραβιάζοντας σωρεία εθνικών και ευρωπαϊκών νομοθετημάτων, που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην διάθεση των απορριμμάτων και ΖΗΤΑΕΙ από τη διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς να τα απομακρύνει ΑΜΕΣΑ από το σημείο εκείνο.
ΚΑΛΕΙ όλους τους πολίτες να καταγγέλουν άμεσα και να φέρνουν στη δημοσιότητα παρόμοια περιστατικά, διότι πρώτα από όλα οι ίδιοι είναι «θεματοφύλακες του περιβάλλοντος»".

   

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!