"ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κ. ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ! ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ!", τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΡΕΚ Καλαμαριάς.

Η ανακοίνωση συνεχίζει: "Εμπαίζει τους πολίτες η διοίκηση του Δήμου Καλαμαριάς τοποθετούμενη για το μείζον θέμα της εκτεταμένης υποβάθμισης περιβάλλοντος στο πρ. στρατόπεδο του Μακεδονομάχου Κόδρα , που είδε πρόσφατα το φώς της δημοσιότητας και το οποίο επισύρει ποινικές κυρώσεις για όσους δίνουν τις σχετικές εντολές!

Ο μεν Δήμαρχος κ. Μπακογλίδης αποφεύγει να τοποθετηθεί δημόσια, αν και γνωρίζει την κατάσταση και έχει ο ίδιος προσωπική ευθύνη για, ο δε Αντιδήμαρχος φάσκει και αντιφάσκει, είτε ρίχνοντας τις ευθύνες στους ίδιους τους δημότες, είτε υποβαθμίζοντας το μέγεθος της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και της αλλοίωσης του χαρακτήρα του χώρου του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα ως ιστορικού- αρχαιολογικού χώρου και «άλσους-πάρκου».

Ειδικότερα, με δημόσιες δηλώσεις, που έγιναν με διαφορά μόλις δύο ημερών ο κ. ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ παρουσιάζει δύο εκδοχές:

1η εκδοχή : ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ!

Στην εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σελ. 11 (φύλλο της Παρασκευής, 6ης Φεβρουαρίου 2015) δηλώνει «Πολλοί …..δεν θέλουν να επωμιστούν ούτε καν αυτό το κόστος (το ποσό των 2 ευρώ, εάν οι σακούλες ογκωδών αντικειμένων που έρχονται στις υπηρεσίες μας ξεπερνούν τις δεκαπέντε) και προτιμούν να προχωρούν σε παράνομη απόθεση” (!!!)

2η εκδοχή : ΦΤΑΙΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΔΗΜΟΣ, ΑΛΛΑ ….ΣΙΓΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ….ΜΙΑ «ΛΑΚΚΟΥΒΙΤΣΑ» ΕΙΝΑΙ!

Με δηλώσεις του στο «Ραδιοσταθμό Αlpha» την επόμενη ημέρα ο κ. ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ ομολογεί το έγκλημα , αλλά το υποβαθμίζει ισχυριζόμενος ότι :

«…ο χώρος δεν είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση ….υπάρχει έλλειψη οχημάτων….μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ….ο χώρος, όπου έχουν συγκεντρωθεί τα απορρίμματα δεν ενοχλούν τους δημότες, καθώς είναι σε μια λακουβίτσα και δεν εμποδίζουν κανέναν…»"

"Παραθέτουμε τα αποσπάσματα με τις ακριβείς διατυπώσεις , και επισυνάπτουμε φωτογραφίες, όπου απεικονίζονται μηχανήματα του Δήμου να «αποθέτουν αδρανή υλικά»

1. Εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σελ. 11 (φύλλο της Παρασκευής 6.2.2015)

«ΤΙΤΛΟΣ ΑΡΘΡΟΥ :ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΚΟΔΡΑ - ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ : Το πρόβλημα με την παράνομη απόθεση μπαζών στους χώρους του πρώην στρατοπέδου Κόδρα είναι γνωστό στη διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς, που σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης Σταύρο Ζαμπέτογλου οργανώνει επιχειρήσεις για την απομάκρυνση των υΝα σταματήσει ο εμπαιγμός και λικών. Ο κ. Ζαμπέτογλου επισημαίνει ότι ο έλεγχος είναι σχεδόν αδύνατος μετά την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτήν την περίοδο επικαιροποιείται ο κανονισμός καθαριότητας του δήμου Καλαμαριάς, στο πλαίσιο του οποίου θα προβλεφθούν αυστηρά πρόστιμα για περιπτώσεις περιβαλλοντικής ρύπανσης και παράνομης απόθεσης μπαζών. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης υπογραμμίζει ότι οι πολίτες πρέπει να απευθύνονται στις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, ώστε να γίνεται σωστή διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων. “Το κόστος της διαχείρισης για το δήμο ΚαλαμαΜανόλης ριάς ανέρχεται σε περίπου 60 ευρώ ανά τόνο. Για το λόγο αυτό χρεώνουμε το ποσό των 2 ευρώ, εάν οι σακούλες ογκωδών αντικειμένων που έρχονται στις υπηρεσίες μας ξεπερνούν τις δεκαπέντε. Πολλοί όμως δεν θέλουν να επωμιστούν ούτε καν αυτό το κόστος και προτιμούν να προχωρούν σε παράνομη απόθεση”, παρατηρεί ο κ. Ζαμπέτογλου.»

2. Απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του κ. ΖΑΜΠΕΤΟΓΛΟΥ στο «Ραδιοσταθμό Αlpha» δημοσιευμένο ηλεκτρονικά στο «ΜΑΚPRESS.BLOGSPOT» στις 6.2.2015:

«…Την κατάσταση του στρατοπέδου Κόδρα, στην Καλαμαριά, ύστερα από καταγγελίες της αντιπολίτευση για συγκέντρωση απορριμμάτων στον χώρο, σχολίασε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, πρασίνου και ανακύκλωσης, Σταύρος Ζαμπέτογλου, στον ραδιοσταθμό Alpha. Ο κ. Ζαμπέτογλου διέψευσε τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, διευκρινίζοντας ότι ο χώρος δε βρίσκεται σε τόσο άσχημη κατάσταση, ενώ πρόσθεσε ότι το πρόβλημα επανήλθε καθώς ότι υπάρχει έλλειψη οχημάτων λόγω άλλων προτεραιοτήτων αλλά «μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, οπωσδήποτε, θα φύγει κι αυτό…Η αντιπολίτευση πρέπει να κάνει και προτάσεις, πρέπει να έχει και θέσεις. Τώρα βγάλαν μια φωτογραφία για να διαφημιστεί ο κ. Λαμτζίδης, αυτό δε μας συγκινεί ιδιαίτερα», καταλήγει ο κ. Ζαμπέτογλου. Τέλος, ο αντιδήμαρχος ξεκαθάρισε ότι ο χώρος, όπου έχουν συγκεντρωθεί τα απορρίμματα δεν ενοχλούν τους δημότες, καθώς «είναι σε μια λακουβίτσα και δεν εμποδίζουν κανέναν», τονίζει ο ίδιος χαρακτηριστικά".

   

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!