Μέλη της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς» χθες, 3 Φεβρουαρίου 2015 εντόπισαν και φωτογράφισαν μέσα στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στα ίδια περίπου σημεία , όπου στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί όγκοι στερεών απορριμμάτων, αδρανών υλικών, και είχαν απομακρυνθεί εσπευσμένα από τη δημοτική αρχή, ύστερα από τις καταγγελίες της ΡΕΚΚ και τα δημοσιεύματα στον τύπο, νέες αποθέσεις αδρανών υλικών («μπάζα», κλαριά δέντρων κλπ.) , που αποδεικνύει ότι η δράση των «ασυνείδητων» και «ανευθυνο-υπεύθυνων» συνεχίζεται.
Για την κατάσταση αυτή, η ΡΕΚΚ θα προσφύγει σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος και θα θέσει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Αποτελεί ειρωνεία της τύχης ότι στις 15 Ιανουαρίου, λίγες ημέρες πριν δηλαδή, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (φύλλο 3) , Τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων , το Αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Καλαμαριάς, στο οποίο (σελ. 59, παρ. 7.2. η περιοχή του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα χαρακτηρίζεται «χώρος αστικού πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα» , ενώ με την ιστορική απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας 288/2003 χαρακτηρίζεται «άλσος-πάρκο»!

   

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!