Η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» λαμβάνοντας υπόψη τις αντιδράσεις 20 ιδιοκτητών εμπορικών επιχειρήσεων και καταστημάτων για την κατάσταση στο τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς από Κολοτούρου μέχρι και Πασαλίδη κατάθεσε την παρακάτω αίτηση-αναφορά με ημερομηνία 19.1.2015 (αρ. πρωτοκόλλου 2013/2015):


«Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς
ΑΙΤΗΜΑ-ΑΝΑΦΟΡΑ
Λαμτζίδη Μανόλη, Αγγελοπούλου Δέσποινας, Nεκτάριου Βουλγαράκη, Καϊμακτσίδη Γιάννη, Καισαρίδη Κυριάκου,Καζάρα Φιλιώς, Τεμεκενίδη Άρη , Kοταλακίδου Ελένης (Λιάνας)

Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Καλαμαριάς, μελών της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς»

Καλαμαριά, 19.1.2015
Θεμα: Στάθμευση οχημάτων σε τμήμα του κεντρικού πεζόδρομου της Καλαμαριάς κατά παράβαση της με αρ. 307/92 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου

Mε την με αρ. 307/1992 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς καθορίστηκε χρόνος διέλευσης και προσωρινής στάθμευσης στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς (τμήμα της οδού Κομνηνών) για οχήματα με μικτό βάρος μέχρι 5 τόνους .
Ωστόσο, η απόφαση αυτή παραβιάζεται συστηματικά με συνέπεια ένα τμήμα του πεζόδρομου μεταξύ της Πασαλίδη και Κολοτούρου να καταλαμβάνεται από οχήματα , τα οποία κυκλοφορούν και σταθμεύουν όλες τις ώρες της ημέρας παραβιάζοντας με τον τρόπο αυτό την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.
Παράλληλα, δημιουργούνται – εξαιτίας της κατάστασης αυτής – προβλήματα στα εμπορικά καταστήματα που βρίσκονται στην δεξιά και αριστερή πλευρά του δρόμου, ενώ τίθενται και θέματα ασφαλείας για τους διερχόμενους πεζούς.
Όσο για τα μεταλλικά «κολωνάκια» που έχουν τοποθετηθεί για το σκοπό αυτό, μετακινούνται κατά τη βούληση των ιδιοκτητών και κατόχων των οχημάτων που διέρχονται και σταθμεύουν με αποτέλεσμα ο Δήμος να φαίνεται τελείως αδύναμος να επιβάλει την εφαρμογή της πιο πάνω απόφασης.
Η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει δυσφορία στους ιδιοκτήτες των εμπορικών επιχειρήσεων (σύνολο 20) που εδρεύουν στα δεξιά και αριστερά του τμήματος αυτού του πεζόδρομου , οι οποίοι έχουν υποβάλει ήδη γραπτό αίτημα – διαμαρτυρία .
Για τους λόγους αυτούς, ζητούμε:
Να εισαχθεί το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς.
Να αποφασιστεί η λήψη άμεσων μέτρων τήρησης και εφαρμογής της με αρ. 307/1992 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις ώρες ελεύθερης πρόσβασης οχημάτων στον κεντρικό πεζόδρομο της Καλαμαριάς ειδικά στο τμήμα ανάμεσα στην οδό Κολοτούρου και στην οδό Πασαλίδη.
Με τιμή,
Οι αιτούντες
Λαμτζίδης Μανόλης
Αγγελοπούλου Δέσποινα
Nεκτάριος Βουλγαράκης
Καϊμακτσίδης Γιάννης
Καισαρίδης Κυριάκος
Καζάρα Φιλιώ
Τεμεκενίδης Άρης
Kοταλακίδου Ελένη (Λιάνα)

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!