Μέσα σε μια λαμπρή γιορταστική τελετή με τίτλο «χριστουγεννιάτικη πλατεία» θα ανάψει αύριο Πέμπτη 11/12/2013 στις 7.00 το βράδυ ο Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης, το χριστουγεννιάτικο δένδρο, ένα μεγάλο φυσικό έλατο ύψους 15 μέτρων, που δεσπόζει στην πλατεία του δημαρχείου, καθώς μπαίνουμε στο κλίμα των εορταστικών ημερών.

Το βράδυ της Πέμπτης λοιπόν , όταν τα χιλιάδες λαμπιόνια θα ανάψουν, όλοι οι παρευρισκόμενοι θα ψάλλουν χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδια, μαζί με την Μπαντίνα, και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου, ενώ παραδοσιακά κάλαντα απ΄όλη την Ελλάδα θα ψάλλουν οι παιδικές χορωδίες έξι σχολείων, των 2ου, 3ου, 5ου, 12ου 17ου και 23ου Δημοτικών Καλαμαριάς. Θα ακολουθήσει ένα πρόγραμμα από το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής με τους μουσικούς με τους μουσικούς, Βασίλη Κασούρα (λαούτο), Δημήτρη Θεοδωράκη (βιολί) Θανάση Σοάνη (κρουστά) και Γιώργο Δούσο (κλαρίνο).
Η όλη ατμόσφαιρα της πλατείας θυμίζει σκηνικό βγαλμένο από το πιο μαγικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι και περιμένει να ταξιδέψει στο χριστουγεννιάτικο κόσμο του, κυρίως τους μικρούς φίλους, που είναι άλλωστε οι βασικοί πρωταγωνιστές και οι επίσημοι καλεσμένοι. Η περιπλάνηση στα γραφικά και μοναδικά στολισμένα σπιτάκια της πλατείας, το σπίτι του Αη Βασίλη, το σπίτι των Ξωτικών και το Ζαχαρόσπιτο, θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να ζήσουν την μαγεία των Χριστουγέννων, και μέσα από ομαδικά παιχνίδια και δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί να ψυχαγωγηθούν, να εκπαιδευτούν και να απασχολήσουν δημιουργικά.


Εκδηλώσεις της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής

Η «Χριστουγεννιάτικη πλατεία» εκτός από το μήνυμα της αισιοδοξίας της ελπίδας και της χαράς των ημερών, θα δώσει κι ένα κοινωνικό μήνυμα μέσα από παράλληλες εκδηλώσεις, που οργανώνει η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με το άναμμα του δένδρου στις 11 Δεκέμβρη, στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη όπου θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά, που θα βρεθούν στη γιορτή, καθώς δώρα θα δοθούν και τις επόμενες δύο ημέρες.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται με την υποστήριξη εθελοντών του Δήμου και του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καλαμαριάς “Βυζάντιο”.

Επίσης στις 13 και 14 Δεκεμβρίου στο Σπίτι του Αϊ Βασίλη που έχει μετατραπεί σε παιχνιδότοπο, τα παιδιά της Καλαμαριάς θα ανταλλάξουν τα παιχνίδια τους.

Εξάλλου στις 14 Δεκεμβρίου στο Θεατράκι της Χηλής (Χηλής και Τριπόλεως γωνία) θα πραγματοποιηθεί ένα ξέφρενο πάρτι με μουσικές και ξωτικά, στο οποίο θα συμμετέχουν μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Καλαμαριάς.
Στην ίδια εκδήλωση το Εργαστήρι Θεατρικής Δημιουργίας του Δήμου (το παιδικό τμήμα) θα παρουσιάσει το έργο «Το Καλικαντζαράκι των Χριστουγέννων». Η δράση αυτή πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Εταιρείας “JOOM”του Νίκου Σωτηρόπουλου και θα μοιραστούν δώρα σε όλα τα παιδιά.

Στις 23 Δεκεμβρίου από τις 5 έως τις 9 το βράδυ , οι κάτοικοι της Καλαμαριάς θα στήσουν στη χριστουγεννιάτικη πλατεία, το δένδρο της ζωής, βάζοντας ο καθένας στο σχεδιασμένο με φωτεινά ρεσό δέντρο, ένα μεταλλικό κουτί γάλα- η πρώτη τροφή του ανθρώπου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd