"Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς ενόψει συζήτησης του προϋπολογισμού του 2015 στο Δημοτικό Συμβούλιο και των εξελίξεων στο έργο της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στον Κεντρικό Δήμο Θεσσαλονίκης και του άμεσα συσχετιζόμενου με την τύχη του έργου της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά ….άναψε τις μηχανές της!


Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα , 1 Δεκεμβρίου στις 6μμ συνήλθε στα νέα γραφεία της ΡΕΚΚ (Μεταμορφώσεως 9,ισόγειο)η Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής και Προγραμματισμού και συζήτησε πάνω στο σχέδιο Προϋπολογισμού και Τεχνικών Έργων του 2015 που θα συζητηθεί τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντας και σχετικές παρατηρήσεις επισημαίνοντας ότι είναι «κομμένος και ραμμένος» στα μέτρα της κυβερνητικής φιλο-μνημονιακής πολιτικής, ενώ απουσιάζει ιδιαίτερα από το τεχνικό πρόγραμμα το στοιχείο της συμμετοχής του λαϊκού παράγοντα , παρατηρείται δομική αδυναμία εκτέλεσης του προϋπολογισμού σε συνδυασμό με στοιχεία τεχνητής διόγκωσης προσδοκώμενων εσόδων , που έχει ως συνέπεια την αδυναμία του Δήμου να εκτελέσει ουσιαστικό έργο.


Την ίδια ημέρα, στις 8μμ, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη για το έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημάνθηκε ότι:
Α. Η τύχη του έργου συνδέεται άρρηκτα με την τύχη του έργου της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στον Κεντρικό Δήμο, που εισέρχεται σε νέες περιπέτειες μετά την πρόσφατη απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαιώνει την κοινοπραξία έναντι της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. με συνέπεια να παγώσει τα έργο συνολικά για άγνωστο διάστημα.
Β. Το έργο της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στην ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ αφορά πλέον μόνο στο κατασκευαστικό τμήμα και όχι το ηλεκτρομηχανολογικό , για το οποίο ακόμα δεν έγινε δημοπράτηση!
Γ. Δεν υπάρχει με ευθύνη του Δήμου ενημέρωση των κατοίκων της Καλαμαριάς για τις εξελίξεις και την αναστάτωση στη ζωή των κατοίκων από τις εργασίες.
Δ. ‘Ηδη παρατάθηκε επίσημα κατά 8 μήνες η προθεσμία αποπεράτωσης του κατασκευαστικού τμήματος του έργου , ενώ το πότε θα τεθεί σε πραγματική λειτουργία το ΜΕΤΡΟ συναρτάται άμεσα με την τύχη του έργου στον Κεντρικό Δήμο.
Ε. Υπάρχει ανάγκη παρακολούθησης της πορείας του έργου και της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας μέσα από μία δια-παραταξιακή επιτροπή με συμμετοχή εκπροσώπων τοπικών φορέων της Καλαμαριάς , την οποία πρέπει να συστήσει ο Δήμος.
ΣΤ. Να ληφθούν και άλλα μέτρα υπέρ των ΜΕΤΡΟ-πληκτων εμπόρων και καταστηματαρχών αλλά και άλλων κατηγοριών του πληθυσμού.
Ζ. Η ΡΕΚΚ να αναλάβει εκστρατεία ενημέρωσης των δημοτών με σκοπό να καλύψει το έλλειμμα ενημέρωσης από την πλευρά του Δήμου και να αναδείξει τα επιμέρους προβλήματα".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!