Το πράσινο φως, ώστε να ολοκληρώσει το έργο της αναστήλωσης και της επανάχρησης του διατηρητέου κτιρίου του πρώην ιδρύματος “Αριστοτέλης”, αποδίδοντάς το στους πολίτες ως χώρο πολιτισμού και κοινωνικών υπηρεσιών, έλαβε ο δήμος Καλαμαριάς.


Το έργο, το οποίο επρόκειτο να έχει παραδοθεί ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, επί σειρά μηνών παρέμενε μπλοκαρισμένο στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, καθώς εκκρεμούσε η έγκριση ορισμένων παρεμβάσεων από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Μακεδονίας και Θράκης του ΥΜΑΘ, δεδομένου ότι το κτίριο του “Αριστοτέλη” είναι διατηρητέο.
Το έργο επιτέλους απεμπλάκη, καθώς ξεπεράστηκαν όλοι οι σκόπελοι και διασφαλίστηκαν οι αναγκαίες εγκρίσεις για την υλοποίηση και των υπολειπόμενων παρεμβάσεων, ώστε το αργότερο μέχρι τον επόμενο Σεπτέμβριο το ανακαινισμένο πλέον και πλήρως λειτουργικό κτίριο του ‘Αριστοτέλη’, στην καρδιά της Καλαμαριάς, να μπορεί να αποδοθεί στη χρήση των πολιτών”, ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης.
Όπως εξήγησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Πολιτικής Προστασίας και Περιβάλλοντος Καλαμαριάς Παναγιώτης Θεοδοσιάδης, το έργο ήταν μπλοκαρισμένο από τον Νοέμβριο του 2003, καθώς δεν είχε συγκροτηθεί στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, το οποίο έπρεπε να δώσει την έγκρισή του για την κατασκευή δύο εξωτερικών ανελκυστήρων στο διατηρητέο κτίριο του “Αριστοτέλη”.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακογλίδη, με την ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στο κτίριο του “Αριστοτέλη” θα φιλοξενηθούν τμήματα χορωδιών, η φιλαρμονική και η θεατρική ομάδα του δήμου Καλαμαριάς, το κέντρο ανοικτής προστασίας ηλικιωμένων, αλλά και δύο παιδικοί σταθμοί.
Στους δύο νέους παιδικούς σταθμούς, τους οποίους θα θέσουμε σε λειτουργία από το επόμενο διδακτικό έτος, θα μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου διακόσια παιδιά. Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζουμε ότι στο εξής κάθε παιδί που θα γεννιέται στην Καλαμαριά θα έχει διασφαλισμένη μια θέση στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμαριάς.
Όπως σημείωσε ο κ. Μπακογλίδης, το έργο της αναστήλωσης του κτιρίου του πρώην ιδρύματος “Αριστοτέλης” υλοποιείται με χρηματοδότηση, ύψους περίπου 2,5 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος “Θησέας”. “Η αναμόρφωση του χώρου αυτού αποτέλεσε ένα στοίχημα για τον δήμο Καλαμαριάς, το οποίο και κερδίσαμε”, τόνισε ο ίδιος.

Πηγή Εφημερίδα Μακεδονία

Ρεπορτάζ Βαρβάρα Ζούκα

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!