Κήπους βροχής επιθυμεί να δημιουργήσει σε τουλάχιστον τρία σημεία της περιοχής του που στερούνται πρασίνου ο Δήμος Καλαμαριάς, που συνεργάζεται με τον τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, διεκδικώντας χρηματοδότηση για το εγχείρημά του. 

 

Ο σχεδιασμός για τη δημιουργία κήπων βροχής προχωρά βάσει του έργου “Οικολογική διαχείριση βρόχινου νερού σε αστικές περιοχές-Πρότυπες εφαρμογές στην περιοχή της Θεσσαλονίκης”, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Life 2014-2020. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 2 εκατ. ευρώ, ενώ η έναρξη υλοποίησης των παρεμβάσεων, εφόσον διασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση, υπολογίζεται σε διάστημα περίπου ενός έτους.


Οι κήποι βροχής είναι ίσως η πιο σημαντική μέθοδος οικολογικής διαχείρισης των ομβρίων υδάτων σε αστικές και περιαστικές περιοχές. Μέσα σε ειδικές δενδροδόχους βιοκατακράτησης θα συλλέγεται το βρόχινο νερό, το οποίο θα χρησιμοποιείται, για να ποτίζονται τα δέντρα που θα τοποθετηθούν κατά μήκος του οδικού άξονα, αλλά και τα φυτά που θα αποτελέσουν τους λεγόμενους κήπους βροχής.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd