Συναντήθηκαν χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.

Συναντήθηκαν χθες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς το Δ.Σ. της Β΄ΕΛΜΕ με τους δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς.


Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανόλης Λαμτζίδης, Βουλγαράκης Νεκτάριος και Φιλιώ Καζάρα από τη «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς», Αμαλία Πασαλίδου και Γιώργος Παπαδόπουλος από την «Πρωτοβουλία για την Καλαμαριά», Στ. Ματσαρίδης και Κυρ. Ματσαρίδου από την «Ανεξάρτητη Παράταξη Καλαμαριάς για Όλους», το Βικέντιο Αντωνάκη και Λεμονιά Ντιντή από τη «Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμαριάς» και Μιχ. Παναγιωτίδη («Κίνηση Ενεργών Πολιτών Καλαμαριάς»).
Η συνάντηση είχε σκοπό την ενημέρωση των παρατάξεων της μειοψηφίας για θέματα παιδείας του Δήμου και ειδικότερα για το απαράδεκτο φαινόμενο της «υποβοηθούμενης διαρροής» και καθ΄υπέρβαση των προσδιορισμένων «γεωγραφικών ορίων» μαθητικού δυναμικού μεταξύ εκπαιδευτικών μονάδων, που έχει ως συνέπεια την άνιση κατανομή μαθητών, τη δημιουργία συνθηκών «εκπαιδευτικής ασφυξίας» και στεγαστικών προβλημάτων και την υποβάθμιση των μονάδων από όπου σημειώνεται η «διαρροή».
Ο Πρόεδρος του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ τόνισε ότι επιδίωξαν τη συνάντηση διότι ο Δήμαρχος Καλαμαριάς στο ζήτημα αυτό «κάνει λάθος κινήσεις», δείχνει αδικαιολόγητη αναβλητικότητα , δεν φαίνεται να θέλει να παρέμβει ουσιαστικά με συνέπεια ο συνδικαλιστικός φορέας των εκπαιδευτικών να «έχει χάσει την ελπίδα από το Δήμαρχο», όπως τονίστηκε.
Στη συνάντηση ακόμα έγινε συζήτηση για τις διαγραφόμενες τάσεις για «γιγαντισμό» ορισμένων εκπαιδευτικών μονάδων σε συνδυασμό με απειλούμενες συγχωνεύσεις με αντιπαιδαγωγικά κριτήρια, για τα στεγαστικά προβλήματα της περιοχής σε συνδυασμό με στέγαση μαθητών σε ακατάλληλες αίθουσες , για την ανάγκη ίσης κατανομής των κονδυλίων του Δήμου , για τον κίνδυνο «ιδιωτικοποίησης» εκπαιδευτικών λειτουργιών μέσω «χορηγιών» από ιδιώτες και την εισβολή «ιδιωτικο-οικονομικών» κριτηρίων στις εκπαιδευτικές λειτουργίες γενικά.

Οι εκπρόσωποι της «ΡΕΚΚ» ευχαρίστησαν και συγχάρηκαν τη διοίκηση της Β΄ΕΛΜΕ για την πρωτοβουλία αυτή, και πρότειναν η συζήτηση αυτή να γίνει σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου.

Επιπλέον δε έθεσαν υπόψη του ΔΣ της Β ΕΛΜΕ τα παρακάτω θέματα:
1. Την ανάγκη διερεύνησης λειτουργίας απαγορευμένης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο «τρίγωνο» μεταξύ 10ου Δημοτικού Σχολείου- 9ου Γυμνασίου και 12ου Νηπιαγωγείου Καλαμαριάς, για την οποία έχει γίνει και σχετική επερώτηση στη Βουλή
2. Την ανάγκη να παρουσιάζεται η τοπική ιστορία της Καλαμαριάς στις σχολικές αίθουσες την ώρα των μαθημάτων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της αντιρατσιστικής- αντιφασιστικής συνείδησης των μαθητών αναφέροντας ως παράδειγμα την παρουσίαση του «Μπλόκου της Καλαμαριάς» αποτέλεσμα της δράσης της «εθνικιστικής» ομάδας των «Δαγκουλαίων» συνεργατών των Γερμανών ναζί.
3. Τη μέχρι χθες δράση της «ΡΕΚΚ» για το ζήτημα της «υποβοηθούμενης διαρροής» μαθητικού δυναμικού (συστηματική ενημέρωση από τους αρμόδιους, παρουσία την ημέρα της έναρξης του σχολικού έτους σε θιγόμενη εκπαιδευτική μονάδα κλπ.) και τις προτάσεις της για το επόμενο διάστημα.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των υπόλοιπων παρατάξεων παρουσίασαν τις απόψεις τους και για τα υπόλοιπα ζητήματα , ενώ όλοι συμφώνησαν να φέρουν τα ζητήματα αυτά για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμαριάς.


Τέλος, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να διατηρούν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!