Έχουν περάσει 70 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα της 13ης Αυγούστου 1944, όταν το Ναζιστικό καθεστώς έστησε μπλόκο, με θύματα 25 Καλαμαριώτες, οι οποίοι επέδειξαν θάρρος και δύναμη στον αγώνα, προτάσσοντας τις ζωές τους για την απομάκρυνση του κατακτητή. Η μνήμη κρατάει ζωντανή την εικόνα της θυσίας των 25 παλικαριών και χρέος και ευθύνη όλων είναι η διαφύλαξη των αγωνιστικών παραδόσεων. Η Καλαμαριά κάθε χρόνο τιμά τη μνήμη των πεσόντων, που η πορεία τους συνδέεται με την ιστορία της, με μια ιδιαίτερη τελετή που οργανώνει η Διοίκηση του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος πραγματοποιεί την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 στις 6.30 το απόγευμα, το καθιερωμένο μνημόσυνο για τους ηρωϊκούς νεκρούς - θύματα, στο ηρώο της πλατείας 13ης Αυγούστου (πάρκο Κερασούντος).
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιο Τελίδη, στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των Αντιστασιακών οργανώσεων θα απευθύνουν χαιρετισμό, ενώ θα απαγγελθούν πέντε ποιήματα που συμμετείχαν στο δεύτερο λογοτεχνικό και ποιητικό διαγωνισμό του Ιστορικού Αρχείου Προσφυγικού Ελληνισμού, με αναφορά στο Μπλόκο της 13ης Αυγούστου. Στη συνέχεια θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή και η τελετή θα ολοκληρωθεί με την κατάθεση στεφάνων και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!