Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ και η Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Νεολαίας, προκηρύσσει και διοργανώνει την αθλητική εκδήλωση με τίτλο «Περπατώ μέσα στην πόλη μου », η οποία περιλαμβάνει πεζοπορία 7 χιλιομέτρων, σε Δημόσια ή μη Οδό, μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς.

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

2. Στοιχεία Αγώνα:
2.1 σε Δημόσια ή μη Οδό: Πεζοπορία 7 χιλιομέτρων

Τίτλος εκδήλωσης : «Περπατώ μέσα στην πόλη μου»

Χώρος εκδήλωσης: Οδικό ή μη δίκτυο Δήμου Καλαμαριάς

Συγκέντρωση συμμετεχόντων: Δημαρχείο Καλαμαριάς-Κομνηνών 58
( Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού) 17.00 μ.μ

Ώρα έναρξης : 18:00 μ.μ

Αφετηρία -Τερματισμός: Δημαρχείο Καλαμαριάς-Κομνηνών 58
( Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού)

Αποστάσεις:Γιαόλους θα είναι ίδια η εκκίνηση και κοινή

Η απόσταση καθορίζεται σε 7 χιλιόμετρα μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς σε οδικό ή μη δίκτυο. Οι συμμετέχοντες θα περπατούν κυρίως πάνω στα πεζοδρόμια εκτός της οδικής κυκλοφορίας- παράλληλα με τις οδούς που αναφέρονται στη διαδρομή- και όπου δεν είναι εφικτό λόγο στενότητας χώρου ή αλλαγής κατεύθυνσης επί των οδών, επιδεικνύοντας τη δέουσα προσοχή (δεν προβλέπεται διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων καθ' όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρά μόνο όπου είναι αναγκαία και μετά από τις υποδείξεις των αρμόδιων οργάνων τάξης).
Ενδιάμεσες στάσεις ανάπαυλας : 1η στάση επί της Πλαστήρα στο ύψος της οδού Παπαναστασίου (πάνω στο πάρκο- Χαμόδρακας ) , 2η στάση στο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων της Πλαζ Αρετσούς έξω από το Θερινό κινηματογράφος Αύρα.

Αναλυτικά η διαδρομή : Οδικό ή μη δίκτυο του Δήμου Καλαμαριάς, με εκκίνηση Δημαρχείο Καλαμαριάς-Κομνηνών 58 ( Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού) ακολουθώντας την εξής διαδρομή : Κομνηνών (Πεζόδρομος) ,Κολοτούρου ,Πόντου, Αγίου Νικολάου, Ροδοπόλεως, Αλάνα/ χωματόδρομος , Μιαούλη, Πλαστήρα- 1η Στάση ανάπαυλας δέκα λεπτών (10') (πάρκο), κίνηση κατά μήκος της Πλαστήρα - κάθοδος προς Μαρίνα Καλαμαριάς από φανάρι Πλαστήρα (αναψυκτήριο Δήμου) - μαρίνα Καλαμαριάς - προς χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων πλαζ Αρετσούς, 2η Στάση ανάπαυλας πέντε (5) λεπτών στο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων της Πλαζ Αρετσούς μπροστά από το θερινό σινεμά «Αύρα», άνοδο προς τη Θ.Σοφούλη (παλατάκι), Τραπεζούντος, Καλλίδου,- Δημητρίου & Καραολή - Σάντας- Μυρίων-Ματσουκαίων- Αμισού - Μεταμορφώσεως (Πεζόδρομος)-Κομνηνών(Πεζόδρομος) - Δημαρχείο Καλαμαριάς-Κομνηνών 58 ( Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού).

Περιγραφή της διαδρομής : Αναλυτικές πληροφορίες με χάρτη της διαδρομής στο επίσημο site της εκδήλωσης www.kalamaria.gr όπου και επισυνάπτεται.

3.Δικαίωμα συμμετοχής: Στην πεζοπορία μπορούν να πάρουν μέρος όλοι οι ενήλικες ανεξαρτήτου ηλικίας, ενώ οι ανήλικοι μπορούν να συμμετάσχουν με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

4. Διακρίσεις: Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί αναμνηστικό συμμετοχής, ενώ μετά το πέρας της πεζοπορίας στο χώρο τερματισμού θα γίνει κλήρωση δώρων , βάση των δηλωμένων στοιχείων συμμετοχής.

5. Απαραίτητος Εξοπλισμός: Αθλητικά υποδήματα , ελαφρύς ρουχισμός

6. Δηλώσεις συμμετοχής: Όλοι όσοι επιθυμούν και μπορούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να προσέλθουν μία (1) ώρα τουλάχιστον πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο σημείο αφετηρίας, στη γραμματεία της πεζοπορίας, για να συμπληρώσουν την ανάλογη δήλωση συμμετοχής.

7. Σταθμοί υποστήριξης :
Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν 2 σταθμοί υποστήριξης των συμμετεχόντων, στα σημεία της 1ης και της 2ης στάσης ανάπαυλας, στους οποίους θα υπάρχει χημική τουαλέτα. Εμφιαλωμένο νερό διατίθεται στους συμμετέχοντες στην 1η στάση, και στον τερματισμό. Επιπλέον, θα διατεθούν ισοτονικά ποτά στον Τερματισμό.

8. Υγειονομική κάλυψη :Σε κάθε περίπτωση όλοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα πεζοπόρο, αφού όλοι οι συμμετέχοντες - σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Τον αγώνα θα παρακολουθούν σε όλη την διάρκεια του εθελοντές διασώστες, ειδικευμένοι στην παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για τυχόν βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία καθώς και απώλειας κάποιου προσωπικού αντικειμένου.

9. Πληροφορίες:
Ø Τμήμα Αθλητισμού- Καραμαούνα 1 3ος όροφος ( Πλ.Σκρά-κτίριο ΚΕΠ) τηλ 2313314175
Ø Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς (Χηλής-Πλαστήρα), τηλ: 2310-440540
Ø Τμήμα Αθλητισμού-Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Καλαμαριάς (Τριπόλεως & Σουρμένων ) τηλ: 2310-402746

10. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
Όλοι οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν ταυτόχρονα.
Μέγιστος χρόνος τερματισμού μαζί με τις στάσεις ανάπαυλας έχει υπολογιστεί στις 3 ώρες.

11. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Δεν Θα υπάρξει αριθμητική κατάταξη των συμμετεχόντων που θα τερματίσουν, ούτε επίσημη κατάταξη νικητών.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!