Σε καταγγελία για αλλοίωση του χαρακτήρα του πρώην Σττρατοπέδου Κόδρα με ακατάλληλες χρήσεις προχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Καλαμαριάς Μανόλης Λαμτζίδης. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Αλλοιώνεται συνεχώς και σε μόνιμη βάση , με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ο χαρακτήρας του πρώην Στρατόπεδου Κόδρα ως «ιστορικού τόπου» με ευθύνη της σημερινής (ίδιας με την προηγούμενη ) δημοτικής αρχής.

Ειδικότερα : Οι κρατικές υπηρεσίες αντιδρούν στην εγκατάσταση και «λειτουργία» του παράνομου κυνοκομείου μέσα σε αυτό, διότι «η εν λόγω εγκατάσταση έχει υλοποιηθεί χωρίς σχετική έγκριση της Εφορείας και δεν αποτελεί αποτέλεσμα συνεννόησης και από κοινού αυτοψίας με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και την ΙΣΤ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων» (σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 423 <σχετ. 730 π.ε., 1059 π.ε.>/ Θεσσαλονίκη, 28.11.2013, έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης , Μουσείων και Τεχνικών Έργων- Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας).

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται ότι το κυνοκομείο είναι «εγκατάσταση, η οποία προκαλεί ΑΜΕΣΗ βλάβη στο διατηρητέο (ως προς το κέλυφος) κτήριο Κ23 , καθώς και αλλοίωση της φυσιογνωμίας και του χαρακτήρα του «ιστορικού τόπου» του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα.

Επίσης, η υπηρεσία ζητάει από το Δήμο Καλαμαριάς και ΣΥΠΠΑΖΑΘ (βλ. Δήμαρχος Θεοδόσης Μπακογλίδης και Στ. Ζαμπέτογλου να μεριμνήσουν για την «άμεση απομάκρυνση της ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ εγκατεστημένης χρήσης και των πρόχειρων ακαλαίσθητων κατασκευών…».

Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε στο Δήμο και στο ΣΥΠΠΑΖΑΘ από το τέλος Νοεμβρίου 2013 , αλλά μέχρι σήμερα (Σεπτέμβριος 2014) δεν έγινε τίποτε ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

Επιπλέον , ο σημερινός (και προηγούμενος) Δήμαρχος «κάθεται στο εδώλιο» των ποινικών δικαστηρίων ύστερα από καταγγελία πολιτών για παράβαση του ν. 3028/2002 κλπ. για πράξεις που έχουν σχέση με την χωρίς αδειοδότηση από την αρμόδια αρχή – ίσον «καταπάτηση»- του χώρου του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα!

Αναρωτιόμαστε: Μπορούν να «προστατεύσουν» και να «αναδείξουν» το χαρακτήρα του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα αυτοί που κάνουν τα «στραβά μάτια» στο παράνομο «κυνοκομείο» και ευθύνονται για την «καταπάτησή» του ;

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ, Δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμαριάς, Επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!