Τη δυνατότητα της ελεύθερης πρόσβασης στο ίντερνετ προσφέρει στους κατοίκους και στους επισκέπτες του ο δήμος Καλαμαριάς σε 23 κομβικά σημεία της περιοχής.

Στόχος του εγχειρήματος σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου είναι η οικονομική ανάπτυξη αλλά και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η δωρεάν παροχή ίντερνετ άρχισε πιλοτικά από το ιστορικό κέντρο της Καλαμαριάς και σταδιακά θα επεκτείνεται και σε άλλα σημεία οικονομικού, τουριστικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Ελεύθερη πρόσβαση στο ίντερνετ παρέχεται μεταξύ άλλων στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς, στη Νικολάου Πλαστήρα, στο δημοτικό κολυμβητήριο και στο δημοτικό γήπεδο “Αριστοτέλης”, στην πλαζ της Αρετσούς, στην πλατεία Σκρα, στο στρατόπεδο Κόδρα, στο κτίριο του Remezzo, στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, στα πάρκα Χαμένων Πατρίδων και 13ης Αυγούστου, όπως και στα πάρκα της Πασσαλίδη, της Πολυβίου και της Ανδρέα Παπανδρέου.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς πρότερη υποδομή δωρεάν ασύρματου ίντερνετ καλύπτει την πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού και μέρος του πεζόδρομου της Καλαμαριάς. Η δυνατότητα σύνδεσης στο ασύρματο δίκτυο παρέχεται σε όλους τους χρήστες φορητών υπολογιστών ή και κινητών τηλεφώνων που έχουν τη δυνατότητα σύνδεσης WiFi. Το έργο χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος “Κοινωνία της Πληροφορίας” κατά 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και κατά 20% από εθνικούς πόρους.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!