Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Του Δήμου Καλαμαριάς:

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς είχε γίνει, εδώ και καιρό, δέκτης αναφορών και παραπόνων από συναδέλφους της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Aνακύκλωσης και Προστασίας Περιβάλλοντος για τις «δραστηριότητες» συμβούλου του Δημάρχου που δημιούργησαν σύγχυση και αποσυντονισμό, μέχρι που πριν από λίγες μέρες ένα γεγονός ήρθε να επιβεβαιώσει την αντιδεοντολογική και αναρμόδια συμπεριφορά του απέναντι σε υπάλληλο της Υπηρεσίας.

Ειδικότερα, ο Ειδικός Σύμβουλος κ. Παντελής Πάσχος έκανε δημόσια παρέμβαση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για εργαζόμενο του Δήμου Καλαμαριάς. Επιπλέον, δημοσιοποίησε κρίσεις και χαρακτηρισμούς για το προσωπικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας ενώ δεν δίστασε να επικρίνει και τη Διεύθυνση της Υπηρεσίας σχετικά με τον τρόπο εργασίας και ελέγχου του προσωπικού της Διεύθυνσης.

Επισημαίνουμε ότι μόλις μία ημέρα πριν ο κ.Δήμαρχος διαβεβαίωνε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι οι αρμοδιότητες του κ. Πάσχου είναι καθαρά συμβουλευτικές προς τον ίδιο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, όπως ακριβώς προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε ο διορισμός του, ότι δηλαδή επικουρεί τον Δήμαρχο, έχει επιτελικά καθήκοντα και όχι αποφασιστικές αρμοδιότητες και το συμβουλευτικό του έργο απευθύνεται προς τον Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο, την Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, χωρίς δικαίωμα υπογραφής οποιουδήποτε εγγράφου και φυσικά οποιασδήποτε διοικητικής αρμοδιότητας για την λειτουργία των υπηρεσιών και τον έλεγχο της εργασιακής συμπεριφοράς των υπαλλήλων.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Πάσχος εμφανίστηκε στη Διεύθυνση Καθαριότητας τον Σεπτέμβριο του 2020 και αυτοπαρουσιάστηκε ως συνεργάτης του κ.Δημάρχου. Μάλιστα, αμέσως εγκαταστάθηκε εντός του Γραφείου του Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Ματσαρίδη, ενώ συμμετείχε σε συσκέψεις και λάμβανε εμπιστευτικές και υπηρεσιακές πληροφορίες για ζητήματα και εργασίες που αφορούσαν τη Διεύθυνση. Ο κ. Ματσαρίδης διαβεβαίωνε τους υπαλλήλους ότι πράγματι ο ειδικός σύμβουλος είχε την προαναφερόμενη ιδιότητα, ενώ ο κ. Πάσχος επικαλούνταν ότι μιλούσε εξ ονόματος του κ. Δημάρχου.

Όταν ζητήσαμε και τελικά αναζητήσαμε την απόφαση Δημάρχου για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων του, με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο κ. Πάσχος ανέλαβε επίσημα καθήκοντα και υπέγραψε Σύμβαση εργασίας μόλις στις 18 Δεκεμβρίου 2020 (ΑΔΑ: ΨΥΙ9ΩΕΡ-ΠΦΔ) το οποίο θέτει ευθέως θέμα ηθικής και νομικής τάξης για τον ίδιο, τον κ. Ματσαρίδη και τον κ. Δήμαρχο, καθώς επί δυόμισι μήνες λειτουργούσε χωρίς στην ουσία να έχει αρμοδιότητα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας έχει ως βασική αποστολή την προάσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας και στην προκειμένη περίπτωση διαπιστώνουμε ότι αυτά θίγονται αδικαιολόγητα ενώ παράλληλα προσβάλλεται βάναυσα η προσωπικότητά τους.

Καταγγέλλουμε τις πράξεις αυτές και καλούμε τον κ.Δήμαρχο να πάρει θέση για να σταματήσουν τέτοιου είδους συμπεριφορές που προσβάλλουν τους εργαζόμενους οι οποίοι δίνουν καθημερινά άνισες μάχες, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, με κίνδυνο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της Υπηρεσίας και των πολιτών της Καλαμαριάς.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου αξίζουν τον σεβασμό και ζητούμε από τη δημοτική αρχή να σεβαστεί τον μόχθο των συναδέλφων μας αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπειά τους. Δεν θα δεχθούμε τις προσβολές ή τις απειλές εναντίον των εργαζομένων.

Η καθαριότητα είναι βασικός τομέας της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Καλαμαριάς και ο Σύλλογος μας έχει απόψεις και θέσεις για τη βελτίωσή της που μπορεί να επιτευχθεί μόνο με τη συνεργασία Διοίκησης και εργαζομένων και σε καμιά περίπτωση με την απαξίωσή τους, με συμπεριφορές αυταρχικές και μειωτικές.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων

 

ΠΗΓΗ: ΣΕΔΚ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!