Την ανησυχία της για τον πολιτισμό και τα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Καλαμαριά εκφράζει με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά».
 
 
 Αναλυτικά η ανακοίνωση της παράταξης:

 

Ο Πολιτισμός στον πάγο

Για όλους εμάς το καλοκαίρι στην Καλαμαριά ήταν συνυφασμένο με τις κάθε μορφής εκδηλώσεις που γέμιζαν τις μέρες των καλοκαιρινών - και όχι μόνο - μηνών και προσέφεραν στον πολιτισμό του τόπου μας. Αυτά μέχρι τη διαμόρφωση των νέων συνθηκών.

Φέτος το καλοκαίρι ήταν βουβό στην Καλαμαριά, όχι γιατί οι συνθήκες δεν το επέτρεπαν αλλά γιατί η δημοτική αρχή αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά ανίκανη να διαχειριστεί τα νέα δεδομένα και διαμορφώνοντας τη δική της κατασταλτική πολιτική.

Η φράση "απαγορεύεται" ακούστηκε αρκετές φορές από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ανικανότητα και την απραξία μιας δημοτικής αρχής που ταυτίζει τον πολιτισμό με τα σουβλάκια και τους πολιτιστικούς συλλόγους με καιροσκοπικά παρεάκια.

Δεν πτοήθηκαν ούτε από την υπουργική απόφαση που άνοιξε τον ΚΑΔ των Πολιτιστικών Συλλόγων από τις 27-6-2020, ούτε και από τις προτροπές των αρμόδιων Υπουργείων για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Δεν μπήκαν στον κόπο να παραδειγματιστούν και να πληροφορηθούν ούτε από τους όμορους Δήμους ούτε και από την Περιφέρεια, που εδώ και καιρό πραγματοποιούν με διάφορους τρόπους εκδηλώσεις.

Ο Πολιτισμός δεν κατοικεί πια στην Καλαμαριά:
▪️ Με τον εμπαιγμό των διοικήσεων των πολιτιστικών συλλόγων να συνεχίζεται από τις σχολικές επιτροπές δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.
▪️ Με την ανακάλυψη ανύπαρκτων ΦΕΚ και νόμων προκειμένου να μην επιτραπεί η χρήση των δημοτικών χώρων στους πολιτιστικούς συλλόγους.
▪️ Με την απουσία προγράμματος για τον εορτασμό των δύο μεγάλων επετείων της χώρας.

Και την πηγή του πολιτισμού του τόπου μας, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, να ψυχορραγούν απουσία δραστηριοτήτων και χρηματοδοτήσεων...

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!