Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Καλαμαριά Αλλιώς" θα απέχουν από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το ζήτημα της σχολικής στέγης.

Αναλυτικά η Δήλωση:

ΔΗΛΩΣΗ – ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ
ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ 28η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων σκηνικών με επίκεντρο το ζήτημα της σχολικής στέγης και την απόφασης του Δημάρχου να προβεί στη μεταστέγαση του 10ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου. Οι εικόνες που είδαμε με την αστυνομία έξω από το 10ο Γυμνάσιο παρατεταγμένη απέναντι σε γονείς, μαθητές και δασκάλους είναι άκρως αποκρουστική και εγείρει σοβαρά ζητήματα. Δεν νοείται σε ένα τέτοιο ευαίσθητο χώρο να επιλέγεται η τακτική της επιβολής και να βλέπουμε την αστυνομία να έρχεται σε αντιπαράθεση με δασκάλους και γονείς.

Είναι δεδομένο πως εξ’ αρχής με τις ενέργειες που έγιναν διαταράχθηκε σοβαρά η εκπαιδευτική διαδικασία στο Δήμο μας και ενεργοποιήθηκαν πολιτικές στοχεύσεις που πλήττουν τη δημόσια εκπαίδευση.

Η κατάσταση αυτή έρχεται να προστεθεί στο γεγονός ότι με την απόφαση του Δημάρχου ανετράπη σε επίπεδο πολιτικής ουσίας η απόφαση και η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου σε σχέση με το ζήτημα αυτό, του ανώτατου δηλαδή οργάνου του Δήμου μας. Προκύπτουν λοιπόν και σοβαρά ζητήματα πολιτικής τάξης και δημοκρατίας. Ερχόμαστε σε μια πρωτοφανή θέση να υλοποιείται απόφαση που έρχεται σε σύγκρουση με την θέση και βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου έτσι όπως αυτή επανειλημμένα εκφράστηκε.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί και δεν επιτρέψουμε να κακοφορμίζει με αυτόν τον τρόπο και σε μια λογική που έρχεται σε πλήρη αντίθεση σε επίπεδο αντίληψης και πρακτικής, με τον τρόπο με τον οποίο θεωρούμε εμείς ότι επιλύονται τα ζητήματα αλλά και με τη σχέση που οφείλει να έχει μια δημοτική αρχή με τους πολίτες.

Για τους λόγους αυτούς και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Καλαμαριά Αλλιώς» θα απέχουμε από την 28η Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είναι προγραμματισμένη για σήμερα 14/9/2020 και ώρα 15:30 με τηλεδιάσκεψη.
Καλαμαριά Αλλιώς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!