γράφει ο "Αρετσιανός"

 

Ο Δήμος Καλαμαριάς δημοσίευσε Δελτίο Τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου με το οποίο ενημερώνει τους πολίτες ότι η κα Μαρέβα Μητσοτάκη, η σύζυγος του Πρωθυπουργού, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Καλαμαριάς όπου «την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ελένη Φύκα».

Σύμφωνα με τη λιτή ανακοίνωση, η σύζυγος του πρωθυπουργού:

α) «έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ενημερωθεί για την πόλη της Καλαμαριάς»,
β) «έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να υποστηρίξει τον Δήμο Καλαμαριάς»,
γ) «εξέφρασε τη διάθεσή της να σταθεί αρωγός στις όποιες προσπάθειες του Δήμου» και είναι
δ) «ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα γυναικών».

Η ίδια ανακοίνωση μας πληροφορεί ότι η συνάντηση «διήρκησε μια ολόκληρη ώρα»!

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος -σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου- «είχε την ευκαιρία να μιλήσει στην κ. Μητσοτάκη για τα μεγάλα θέματα που απασχολούν το Δήμο, ώστε να διαμορφώσει μια εικόνα και αναφέρθηκε ακροθιγώς στο ζήτημα της διάνοιξης της οδού Πόντου, ένα έργο που απαιτεί σημαντικό ποσό και δεν μπορεί να το καλύψει ο προϋπολογισμός του Δήμου.» Η υπογράμμιση δική μας. 

Το σχεδόν πανηγυρικό ύφος της ανακοίνωσης υποδηλώνει ότι αυτή η συνάντηση ήταν εξαιρετικά σημαντική για τα συμφέροντα του Δήμου μας.

Το πρώτο εύλογο ερώτημα που μας γεννιέται, λοιπόν, είναι με ποια θεσμική ιδιότητα η κα Μητσοτάκη επισκέφτηκε το Δημαρχείο και συζήτησε όλα αυτά τα θέματα; Ως σύζυγος Πρωθυπουργού;

Το δεύτερο εύλογο ερώτημα είναι πώς ακριβώς αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή ότι θα βοηθήσει το Δήμο; Λαμβάνοντας υπόψη το ζήλο του Δημάρχου που αφήνει να εννοηθεί η ανακοίνωση, να ενημερώσει «ακροθιγώς» τη σύζυγο του Πρωθυπουργού, πού αποσκοπεί; Να τα μεταφέρει στο σύζυγο;

Τέλος, συζητώντας με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου -πάντα σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου- εξέφρασε τη διάθεσή της να υποστηρίξει την προσπάθεια καταπολέμησης της ανεργίας των γυναικών. Φυσικά, η καταπολέμηση της ανεργίας είναι κάτι θετικό, ωστόσο όπως γνωρίζουμε η κα Μητσοτάκη είναι επιχειρηματίας. Σκοπεύει να κάνει κάποια επένδυση στην Καλαμαριά που θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας; Αν όχι, τότε επιστρέφουμε στο δεύτερο εύλογο ερώτημα.

Δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε παρόμοιο γεγονός στην ιστορία της Καλαμαριάς, τουλάχιστον στις τελευταίες δεκαετίες.

Όλοι οι Δήμαρχοι της Καλαμαριάς έτυχε να έχουν ένα τετ-α-τετ με τον σύζυγο κάποιας αξιωματούχου ή τη σύζυγο κάποιου αξιωματούχου, σε κάποια εκδήλωση, συνέδριο ή δεξίωση, όμως αυτό ήταν ένα θέμα που απασχολούσε τις κοσμικές στήλες.

Αυτό δεν το έχουμε ξαναδεί!

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!