Τέσσερις δημοτικές παρατάξεις με κοινή ανακοίνωση κατηγορούν το Δήμαρχο και τη Διοίκηση του Δήμου μας για ανειλικρίνεια, απουσία πνεύματος συνεργασίας και fake news σχετικά με την πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ για τη μαρίνα της Αρετσούς.

Πρόκειται για τις παρατάξεις: Συνεργασία για την Καλαμαριά, Καλαμαριά Πρώτη Ξανά, Η Καλαμαριά που μας Αξίζει και Καλαμαριά Αλλιώς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η ειλικρίνεια και ο σεβασμός στις διαφορετικές απόψεις είναι η βάση για οποιαδήποτε αποτελεσματική συνεργασία, για οποιαδήποτε δημιουργική σχέση.

Δυστυχώς για την Καλαμαριά, ο νέος Δήμαρχος δεν διαθέτει ούτε πνεύμα ειλικρίνειας, ούτε πνεύμα συνεργασίας, αντιθέτως ρέπει συνεχώς στη διαστρέβλωση της αλήθειας δημιουργώντας εντυπώσεις, υποβαθμίζοντας το Δημοτικό Συμβούλιο και εμφανίζεται πολύ κατώτερος των περιστάσεων και των απαιτήσεων ενός σύγχρονου Δήμου.

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε ότι ο Δήμαρχος και η Διοίκησή του εξέδωσαν σήμερα ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου στην οποία, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρουν ότι «ο Δήμος Καλαμαριάς έδωσε το πράσινο φως για την αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς, ξεπερνώντας τις όποιες ιδεοληψίες του παρελθόντος»!

Για να συμπληρώσουν με ακόμα περισσότερο θράσος στο τέλος της ανακοίνωσης ότι «θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να διαμορφώσει τις προτάσεις που θα καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ», λέγοντας δηλαδή με λίγα λόγια ότι ο Δήμος Καλαμαριάς έδωσε το «πράσινο φως» ΠΡΙΝ συνεδριάσει και αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι και το μόνο αρμόδιο να πάρει μια τέτοια απόφαση και να δεσμεύσει το Δήμο σε ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα για το μέλλον της περιοχής που πρέπει να διαχειριστεί!

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, μια που ο Δήμαρχος έχει πάρει διαζύγιο με την έννοια αυτή, ενημερώνουμε τους δημότες της Καλαμαριάς για τα εξής:

• Η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμαριάς είχε ως αντικείμενο την ενημέρωση από τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για τη διαδικασία αξιοποίησης μέσω παραχώρησης της μαρίνας Αρετσούς.
• Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έλαβε χθες ΚΑΜΙΑ απόφαση υπέρ ή κατά της διαδικασίας αξιοποίησης που παρουσίασαν οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ.
• Αποφασίστηκε να υπάρξει ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς όπου θα συζητηθούν και θα διαμορφωθούν οι αναλυτικές προτάσεις και τα αιτήματα του Δήμου που θα κατατεθούν στο ΤΑΙΠΕΔ εν όψει της διαδικασίας που έχει αυτό ξεκινήσει.

Η αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς και η ανάπτυξη της Καλαμαριάς προς όφελος των κατοίκων της, με όρους εξασφάλισης της ελεύθερης πρόσβασης και σεβασμού στο φυσικό περιβάλλον και στην ιστορικότητα της περιοχής, είναι βασικό μέλημα όλων μας. Την επιδιώκουμε και θα την υποστηρίξουμε διασφαλίζοντας τους παραπάνω όρους, με σχέδιο και προσεκτικά βήματα με γνώμονα μόνο τα συμφέροντα των κατοίκων. Ελπίζουμε να είναι μόνο αυτά τα συμφέροντα που έχουν στο μυαλό τους ο Δήμαρχος και η Διοίκησή του.

Τέτοιου είδους τακτικές, fake news, όχι απλώς αλλοιώνουν την πραγματικότητα αλλά υποβαθμίζουν την ίδια τη δημοκρατία και την ισχύ των συλλογικών οργάνων και μόνη χρησιμότητα έχουν να δημιουργήσουν μη αναστρέψιμες καταστάσεις.

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου και προσωπικά τον Δήμαρχο να αποσύρει από την ιστοσελίδα του Δήμου τη συγκεκριμένη ανακοίνωση και να αποκαταστήσει την αλήθεια με νέα ανάρτηση που θα ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα.

Συνεργασία για την Καλαμαριά – Θεοδόσης Μπακογλίδης
Καλαμαριά Πρώτη Ξανά – Άρης Τεμεκενίδης
Η Καλαμαριά που μας Αξίζει – Αβραάμ Περσίδης
Καλαμαριά Αλλιώς – Δημήτρης Αρκούδης

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!