Οι αντιπαραθέσεις για το ζήτημα της "παράνομης χωματερής του Φοίνικα" συνεχίζονται...

Αυτή τη φορά η αφορμή στάθηκε το ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη και η δήλωση του Δημάρχου Καλαμαριάς, Γιάννη Δαρδαμανέλη, ότι η απομάκρυνση των μπάζων αναμένεται να κοστίσει περίπου 250.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, η παράταξη "Καλαμαριά - Πρώτη Ξανά" (επικεφαλής Άρης Τεμεκενίδης) καταγγέλλει με ανακοίνωσή της τον Δήμαρχο για ψευδείς δηλώσεις τόσο για το κόστος της επιχείρησης όσο και για τη σύμβαση της αναδόχου εταιρείας.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Όχι άλλα ψέμματα κ. Δήμαρχε!

Δυστυχώς τα πρώτα δείγματα της δημόσιας έκφρασης του νέου Δημάρχου δεν είναι θετικά. Ανακρίβειες και χονδροειδή ψέμματα συνθέτουν τις απαντήσεις που κλήθηκε να δώσει σε επίκαιρο ρεπορτάζ του Ράδιο Θεσσαλονίκη σχετικά με την παράνομη χωματερή στην περιοχή της Σχολής Δικαστών πίσω από τον Φοίνικα.

Α) Είναι ψέμα ότι ο καθαρισμός του χώρου θα κοστίσει 250.000 ευρώ. Αυτό είναι το κόστος για την διαχείριση των ογκωδών για ΟΛΟΚΛΗΡΗ την περιοχή του Δήμου Καλαμαριάς και για ΟΛΟΚΛΗΡΗ την επόμενη διετία! Με βάση τις εκτιμήσεις του ίδιου του Δημάρχου για τον όγκο των απορριμμάτων στο συγκεκριμένο σημείο και την ισχύουσα σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία, το κόστος για την απομάκρυνση δεν ξεπερνάει τις 20.000 ευρώ.

Β) Είναι ψέμα ότι ο Δήμος δεν χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο σημείο για απόρριψη (τι θα πει "προσωρινή" ή "στιγμιαία" σε χώρο που ΔΕΝ είναι αδειοδοτημένος;). Η παράταξή μας το έχει καταγγείλει επανειλημμένα και πρόσφατα, με σχετικό φωτογραφικό υλικό.

Γ) Ως αντιπολίτευση ο νυν Δήμαρχος είχε καταψηφίσει τον Απρίλιο του 2019 την παράταση για 6 μήνες της προηγούμενης σύμβασης για την διαχείριση και απομάκρυνση των ογκωδών που έληγε τον Ιούλιο του 2019. Σήμερα, "ρίχνει" την ευθύνη για την κατάσταση στο "κενό" - ποιο κενό, η σύμβαση είχε ήδη παραταθεί για 6 μήνες - που δημιουργήθηκε λόγω της αλλαγής Διοίκησης... Σημειώνεται ότι η διαδικασία της νέας ανάθεσης είχε ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνιο.

Δ) Ο Δήμαρχος κινητοποιήθηκε και θορυβήθηκε μόνο μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος από την παράταξή μας, με σχετική ανάρτησή μας στις 11 Ιανουαρίου 2020. Τότε που ο Δήμαρχος πανηγύριζε για την "ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων", που βρέθηκαν "όλως τυχαίως" πεταμένα μαζί με άλλα κλαδέματα και σακούλες του Δήμου στην εν λόγω παράνομη χωματερή. Είναι συνεπώς άλλο ένα ψέμα ότι ο Δήμος δεν χρησιμοποίησε αυτή την περιοχή για απόρριψη.

Αντί για τη δημιουργία εντυπώσεων και ψευδείς δηλώσεις, είναι καλό να σηκώσετε τα μανίκια και να δουλέψετε κύριε Δήμαρχε. Και να είστε σίγουρος ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς σας θα φανούν, ακόμα και χωρίς λόγια και ανακρίβειες.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!