Αναδημοσίευση από: ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

 

Κριτική στη στάση της διοίκησης του δήμου Καλαμαριάς σε σχέση με την αξιοποίηση του πρώην στρατοπέδου Κόδρα άσκησε μιλώντας στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4 και την εκπομπή Κάτι παίζει στο Κόκκινο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Καλαμαριά αλλιώς», Δημήτρης Αρκούδης.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη ο κ. Αρκούδης σημείωσε πως «ο κ. δήμαρχος που συμμετείχε και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο ήξερε ποια είναι η κατάσταση. Οι δηλώσεις που γίνονται ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ήξερε τι παραχωρούσε είναι άτοπες, άκαιρες και ίσως να έχουν και μια στόχευση».

Πρόσθεσε επίσης πως «βλέποντας κανείς το παραχωρητήριο και το τοπογραφικό που το συνοδεύει βλέπει ότι στα 204 στρέμματα που παραχωρήθηκαν στον δήμο Καλαμαριάς είναι κατά χρήση στον δήμο και υπάρχει πλήρης δυνατότητα για την αξιοποίηση τους».

Σχολιάζοντας τις εν λόγω δηλώσεις περί ιδιοκτησιακού προβλήματος ο κ. Αρκούδης δήλωσε πως «μια τέτοια συζήτηση που βάζει εξ αρχής «αγκάθια» και προβληματισμούς «μυρίζει» λίγο άσχημα διότι έχουμε δηλώσεις από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη οι οποίοι μιλάνε για εστίες ανομίας και για ΣΔΙΤ μέσα στα πρώην στρατόπεδα Κόδρα και Παύλου Μελά». «Μια τέτοια συζήτηση ίσως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και οδηγεί σε λανθασμένες κατευθύνσεις», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμαριά αλλιώς» δήλωσε πως από την πλευρά της διοίκησης του δήμου δεν έχει παρουσιαστεί κάποιο σχέδιο για το Κόδρα. Όπως είπε, «πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση, γιατί το προηγούμενο διάστημα δεν είχαν γίνει σταδιακά βήματα προς την αξιοποίηση του Κόδρα (καθαρισμός, απομάκρυνση καταληψιών, παράνομου κοινοκομίου κ.α.). Πρέπει να δούμε τι μοντέλα υπήρξαν σε αντίστοιχους χώρους πρασίνου υπερτοπικού χαρακτήρα».

Ο κ. Αρκούδης προέκρινε μάλιστα την δημιουργία φορέα διαχείρισης του Κόδρα, με τη συμμετοχή και άλλων δήμων της περιοχής, του ελληνικού Δημοσίου, αλλά και της Περιφέρειας. Όπως είπε, ένας τέτοιος φορέας θα δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί η έκταση όσο πιο σύντομα γίνεται.

«Ο χώρος θα πρέπει να είναι προσβάσιμος στους πολίτες. Αφήνουμε αναξιοποίητα 204 στρέμματα. Το 2020 πρέπει να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με το πρώην στρατόπεδο» τόνισε ο κ. Αρκούδης.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!