Με κάθε επισημότητα και παρουσία πλήθους πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Καλαμαριά ο εορτασμός της Εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ενώ οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν βοήθησαν να ολοκληρωθεί όλο το εορταστικό πρόγραμμα που ετοιμάστηκε.

Το πρωί της Δευτέρας έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος. Αμέσως μετά όλοι οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία Σκρα, στο Ηρώο των Πεσόντων, όπου τελέστηκε τρισάγιο και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε «Ο τόπος μας είναι μεγάλος στη δημιουργία, όταν ο λαός μας είναι μονιασμένος. Όταν διχάζεται, αυτός ο τόπος γίνεται μικρός και πολλαπλά ευάλωτος» .

Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο, τα Πολιτικά Κόμματα και τους Συλλόγους της πόλης, για να τιμήσουν την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ, αυτή την κορυφαία στιγμή της νεώτερης ιστορίας, η οποία προσφέρει κάθε φορά την ευκαιρία να ξαναγίνουν επίκαιρες οι αξίες και τα ιδανικά.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο πρώην υπουργός και Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Σταύρος Καλαφάτης. Παραβρέθηκαν επίσης οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Στράτος Σιμόπουλος και Δημήτρης Κούβελας και ο βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Γιάννης Αμανατίδης.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση των μαθητών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, των προσκόπων, της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου αλλά και των Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων σε άψογους σχηματισμούς.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!