Επτά είναι οι υποψήφιοι οι οποίοι θα διεκδικήσουν το δημαρχιακό αξίωμα στο δήμο Καλαμαριάς ο οποίος έχει το ιδιαίτερο γνώρισμα ότι είναι ίσως ο μοναδικός πανελλαδικά που δεν έχει δημοτικές ενότητες ούτε δημοτικά διαμερίσματα.
Έτσι κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει μόνον τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που στην περίπτωση της Καλαμαριάς ο μέγιστος αριθμός τους ανέρχεται σε 62 (41 μέλη δημοτικού συμβουλίου).
Το κατώφλι του Πρωτοδικείου πέρασαν χθες και σήμερα επτά επικεφαλής συνδυασμών. Πρόκειται για τους:
 
1. Θεοδόση Μπακογλίδη: είναι ο εν ενεργεία δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία για την Καλαμαριά» ο οποίος περιλαμβάνει τον μέγιστο αριθμό υποψηφίων (62). Ο κ. Μπακογλίδης είχε εκλεγεί το 2014 τη δεύτερη Κυριακή με 61,84% (την πρώτη είχε λάβει 47,67%). 
2. Γιάννης Δαρδαμανέλης: είναι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Γενιά Δημιουργίας» και κατέρχεται πρώτη φορά στις εκλογές. Μεγάλο μέρος της παράταξής του περιλαμβάνει και στελέχη από τον συνδυασμό του Στέλιου Ματσαρίδη ο οποίος το 2014 είχε λάβει 14,34%. 
3. Άρης Τεμεκενίδης: υποψήφιος με τον συνδυασμό «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά». Ο κ. Τεμεκενίδης είχε εκλεγεί το 2014 δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» που είχε την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά εδώ και μήνες αποχώρησε, μαζί με άλλους τρεις δημοτικούς συμβούλους της ίδιας παράταξης και έκαναν ανεξάρτητο συνδυασμό.
4. Βικέντιος Αντωνάκης: επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Ήταν υποψήφιος και το 2014 λαμβάνοντας 10,14%.
5. Αβραάμ Περσίδης: υποψήφιος με τον συνδυασμό «Η Καλαμαριά που μας αξίζει», κατέρχεται πρώτη φορά στις εκλογές. 
6. Δημήτρης Αρκούδης: είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό «Καλαμαριά Αλλιώς» ο οποίος υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 
7. Θόδωρος Βολτσίδης: υποψήφιος συνδυασμού ο οποίος υποστηρίζεται από την Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέρος των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων προήλθε μέσω μεταδημοτεύσεων οι οποίες έγιναν τις τελευταίες ημέρες.
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd