Η ανακοίνωση του Δημάρχου Καλαμαριάς:

Ο χώρος που αναφέρεται στην ανακοίνωση του καταγγελιολόγου-επίδοξου δημάρχου Καλαμαριάς κ. Λαμτζίδη είναι ιδιωτικός και βρίσκεται σε ικανή απόσταση από το Δημαρχείο Καλαμαριάς.Συγκεκριμένα, πρόκειται για αδόμητη περιοχή που χρήζει απαλλοτριώσεων, μέχρι την ολοκλήρωση των οποίων ανήκει στη νομή και κατοχή των ιδιωτών ιδιοκτητών της.

Σε ιδιωτικά ακίνητα ο Δήμος Καλαμαριάς δεν είναι ούτε αστυνομική ή εισαγγελική αρχή για να αποβάλει τους αυθαίρετους καταληψίες ούτε υγειονομική αρχή για να διατάσσει τον καθαρισμό τους, διαθέτει ωστόσο με προθυμία όλα τα μέσα και τον εξοπλισμό του, οπότε του ζητηθεί από τις αρμόδιες αρχές, όπως και του ζητήθηκε στο παρελθόν και για το συγκεκριμένο ακίνητο.

Προφανώς, ο κ. Λαμτζίδης θεωρεί ότι για κάθε παραβατική συμπεριφορά που εκδηλώνεται από τους πολίτες εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς, υπεύθυνος είναι ο Δήμαρχος, ανεξαρτήτως του είδους, του τόπου και των λοιπών χαρακτηριστικών της παράβασης. Ο κ. Λαμτζίδης θα μπορούσε ενδεχομένως να αναθεωρήσει τη στάση του, εάν εκλεγόταν δήμαρχος, με τέτοιες όμως παραπλανητικές και φωτοειδησειογραφικές μεθοδεύσεις μάλλον δεν θα του δοθεί ποτέ η ευκαιρία.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΜΠΑΚΟΓΛΙΔΗΣ

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση-ανταπάντηση της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς:

Ο Δήμαρχος Καλαμαριάς με την τελευταία ανακοίνωσή του, με την οποία υποτίθεται «απαντάει» στην ανακοίνωση-δελτίο τύπου της ΡΕΚΚ με θέμα «Σοβαρή εστία ρύπανσης σε μικρή απόσταση από το Δημαρχείο Καλαμαριάς!» έπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα στρεφόμενος προσωπικά εναντίον του επικεφαλής της ΡΕΚΚ, ενώ  η ανακοίνωση είναι της δημοτικής παράταξης.Εμείς απλά του  συνιστούμε:

1.    Ψύχραιμη αντίδραση και απάντηση με βάση πραγματικά γεγονότα και περιστατικά και όχι «εν θερμώ αντιδράσεις»
2. Να συγκρατεί το θυμό του αναλογιζόμενος ότι είναι υποχρεωμένος να δέχεται κριτική , όταν μάλιστα είναι εμπεριστατωμένη και υποστηρίζεται με φωτογραφικό υλικόι
3.    Να μην «στρουθοκαμηλίζει» διότι , όπως κάθε πολίτης , είχε δικαίωμα και υποχρέωση είτε να παρέμβει άμεσα , όταν του επιτρέπεται, είτε να προσφύγει στη δημόσια αρχή –εν προκειμένω τον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος- όταν διαπιστώνει εκτεταμένη ρύπανση στα όρια του Δήμου. Άλλωστε, θεωρείται «πρώτος πολίτης».
 Επισημαίνουμε:
4.    Δεν επιτρέπεται να επικαλείται το ιδιοκτησιακό καθεστώς σε ένα ακίνητο εγκαταλειμένο, μισοκατεστραμμένο χωρίς προστασία και περίφραξη, στο οποίο καλείται να επέμβει όχι προς βλάβη των συμφερόντων των αγνώστων ιδιοκτητών, αλλά προς προφανές όφελός τους. 5.    Άλλωστε, στο ένα από τα δύο κτίσματα που μετέπειτα κατεδαφίστηκε , και ανήκε στην ιδιοκτησία του Δήμου  από το 2013 (!!!) είχε εγκατασταθεί από πολύ χρόνο ο μεσήλικας άστεγος , που ρυπαινε συστηματικά την περιοχή με πλαστικό σωλήνα 20 μέτρων, και ο οποίο συνελήφθη μόνο ύστερα από τη καταγγελία-αναφορά που κατάθεσε ο επικεφαλής της ΡΕΚΚ (βλ. επισυναπτόμενο κείμενο) συνοδευόμενο από φωτογραφίες. Γιατί δεν το έκανε ο ίδιος ; Δεν το γνώριζε; Δύσκολο να το πιστέψουμε!
6.    Στο άλλο, που διατηρείται μέχρι σήμερα , «μιλάει» καλύτερα από όλους η επισυναπτόμενη έκθεση υγειονομικού ελέγχου, στην οποία εμφανίζεται υπάλληλος του Δήμου να αναφέρει ότι «πριν την αυτοψία με μέριμνα του Δήμου Καλαμαριάς είχαν απομακρυνθεί μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων και αδρανών υλικών που ήταν αποθηκευμένα περιμετρικά του οικοπέδου». Δηλαδή, αν δεν είχε προηγηθεί η ενημέρωση και επίσκεψη κλιμακίου της ΡΕΚΚ  (οι  βουλευτικές εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 διεξάχθηκαν την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου , ημέρα κατά την οποία ενημερώθηκα για την όλη κατάσταση από κατοίκους  της περιοχής )  και η δημόσια καταγγελία της ΡΕΚΚ (με ημερομηνία δημοσίευσης 1 ή 2 Οκτωβρίου 2016) , δεν θα είχε γίνει τίποτε.
7.    Στην έκθεση ελέγχου οι αρμόδιοι υπαλληλοι καταλήγουν ανταποκρινόμενοι στο με ημερομηνία 23.9.2015 3065/23.9.2015 έγγραφο της Δνσης Δομησης του Δήμου Καλαμαριάς ότι «….θα πρέπει να αποσταλεί έγγραφο στο Δήμο Καλαμαριάς και στο ΑΤ Καλαμαριάς για ενημέρωσή τους και τυχόν δικές τους ενέργειες στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του».
Αναρωτιόμαστε: Από τότε- δύο χρόνια πριν- τι έγινε; Στάλθηκε το έγγραφο αυτό; Και σε ποιες ενέργειες προέβη ο Δήμος και ο Δήμαρχος προσωπικά; Γιατί ανέχθηκε αυτή την κατάσταση;8.    Η σημερινή δημοτική αρχή δεν φημίζεται για τον σεβασμό της στο περιβάλλον.
Μπάζα και αδρανή υλικά στο πρ. Στρ. Κόδρα (καταγγέλθηκε από τη ΡΕΚΚ) , ξερά κλαδιά ,ιδανικό  «προσάναμμα» για μία πυρκαϊά  στην οδό Ικάρων που οδηγεί στη Σχολή Δικαστών (επενέβη η Αστυνομία κατόπιν καταγγελίας της ΡΕΚΚ), ρύπανση στην περιοχή που αναφέραμε (επέμβαση της Αστυνομίας και καταδίκη δράστη μετά από καταγγελία του επικεφαλής της ΡΕΚΚ, επέμβαση των Εποπτών Δημόσιας Υγείας με υποδείξεις προς τις αρχές (μετά από επίσκεψη κλιμακίου της ΡΕΚΚ και δημόσια καταγγελία) χωρίς καμία ανταπόκριση από το Δήμο.
9.    Ο Δήμος διαθέτει νομική υπηρεσία στελεχωμένη με έγκριτους νομικούς . Προκαλούμε το Δήμαρχο να καταγγείλει τα άγνωστα αυτά άτομα που ρυπαίνουν το περιβάλλον στον Εισαγγελέα Περιβάλλοντος άμεσα και να μεριμνήσει για την απομάκρυνση των μεταλλικών αντικειμένων που οι άτυχοι άστεγοι ανακτούν, επεξεργάζονται παράνομα και «εξάγουν» στην Βουλγαρία με  κέρδη αποκλειστικά των εκεί εγκατεστημένων εταιρειών ανακύκλωσης σε βάρος τους  – για τους οποίους θα μπορούσε να επιληφθεί η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου-  .
10.    Μας προξενούν εντύπωση οι νουθεσίες του σημερινού Δημάρχου προς τον επικεφαλής της ΡΕΚΚ και οι υποδείξεις του. Πρώτη φορά καταγράφεται εν ενεργεία Δήμαρχος να νουθετεί τον αντίπαλό του υποδεικνύοντας τον τρόπο για να τον διαδεχθεί!
11.    Τέλος, καλούμε το Δήμαρχο να μην βιάζει και κακοποιεί την ελληνική γλώσσα χρησιμοποιώντας νεολογισμούς ή άλλες αδόκιμες εκφράσεις («καταγγελιολόγος», «φωτοειδησειογραφικές μεθοδεύσεις») αφού μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλες φράσεις και λέξεις της γλώσσας μας, με τις οποίες μπορεί να αποδώσει τα ίδια νοήματα.Επισυναπτόμενα:
1.    Η έκθεση υγειονομικού ελέγχου
2.    Η αναφορά –καταγγελία του επικεφαλής της ΡΕΚΚ
Καλαμαριά, 30 Αυγούστου 2017
                                           Από το Γραφείο τύπου

 

ekthesi ygionomioy elegxoy

 

 

 

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""</p>"</p>"

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!