[Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Μακεδονία» την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. Ρεπορτάζ: Βαρβάρα Ζούκα]

 

Σε εκτεταμένο «λίφτινγκ» σε σαράντα δρόμους της περιοχής, μεταξύ των οποίων και στις κεντρικές οδούς Πόντου, Κερασούντος, Ανδρέα Παπανδρέου και Στρατηγού Σαράφη, σχεδιάζει να προχωρήσει μέσα στο επόμενο διάστημα ο δήμος Καλαμαριάς.

Το θέμα που αφορά την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σε τμήματα δρόμων που παρουσιάζουν εκτεταμένες φθορές συζητήθηκε σε συνεδρίαση της επιτροπής ποιότητας ζωής του δήμου Καλαμαριάς. Τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής κλήθηκαν να καθορίσουν τα μέτρα που θα ληφθούν, ώστε κατά τη διάρκεια υλοποίησης των παρεμβάσεων να μην προκληθεί παρά μόνο η μικρότερη δυνατή όχληση για πεζούς και οδηγούς.

Οι αποφάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής από πλευράς δήμου Καλαμαριάς τίθενται σε δημόσια διαβούλευση μέχρι και τις 20 Φεβρουαρίου, ώστε στη συνέχεια, εφόσον ληφθούν υπόψη τυχόν παρατηρήσεις του κόσμου, να ξεκινήσει η υλοποίηση των προβλεπόμενων παρεμβάσεων.

Στην οδό Πόντου

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Καλαμαριάς, οι παρεμβάσεις στην οδό Πόντου θα εκτελεστούν τμηματικά. Ασφαλτοστρώσεις θα γίνονται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας, από τις 7.00 το πρωί μέχρι τις 7.00 το απόγευμα, ενώ κάθε βράδυ το τμήμα του δρόμου όπου θα έχουν γίνει παρεμβάσεις θα αποδίδεται στην κυκλοφορία.

Σε πρώτη φάση προβλέπεται ότι θα γίνουν έργα στο κομμάτι της οδού Πόντου από την Κολοτούρου μέχρι και την Αγίου Νικολάου. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Θεραπειών, Χαλδίας, Θεοδοσουπόλεως και αντιστρόφως από την Αγίου Νικολάου, τη Μετρών και την Κολοτούρου.

Το δεύτερο τμήμα που θα ασφαλτοστρωθεί αναπτύσσεται ανάμεσα στην οδό Σουρμένων και στη Ριζούντος. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στο κομμάτι αυτό τα οχήματα θα κινούνται μέσω της Αιγαίου, της Χειμωνίδου και της Παπακυρίτση.

Παρεμβάσεις σε γειτονιές

Ακόμη ο δήμος Καλαμαριάς έχει προγραμματίσει παρεμβάσεις στα ακόλουθα τμήματα του δημοτικού οδικού δικτύου:

1. Αριστοφάνους (Παπακυρίτση – Επανομής).

2. Πάτμου (Μητροπολίτου Κυδωνίων – Κύπρου).

3. Κύπρου (Πάτμου – Παπακυρίτση). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Θερμαϊκού, Παπακυρίτση και Αριστοφάνους.

4. Ηροδότου (Περικλέους – Αιγαίου). Τα οχήματα θα κινούνται από τις οδούς Περικλέους, Ταταούλων, Πανόρμου και Ρόδων.

5. Ερατύρας (Περικλέους – Αιγαίου).

6. Χαλκηδόνος (Ερατύρας – Ηροδότου). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των προβλεπόμενων έργων στη Χαλκηδόνος όπως και στην Ερατύρας η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Αιγαίου, Αδριανουπόλεως και Περικλέους.

7. Κορυτσάς (Ταταούλων – Εθνικής Αντιστάσεως).

8. Ευδοκιάδος (Βλαχερνών – Κορυτσάς).

9. Βλαχερνών (Εθνικής Αντιστάσεως – Παλαμά).

10. Παλαμά (Κορυτσάς – Περικλέους). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στην οδό Παλαμά όπως επίσης στην Κορυτσάς, στην Ευδοκιάδος και στη Βλαχερνών η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Ερατύρας, Περικλέους και Εθνικής Αστιστάσεως. Αντιστρόφως τα αυτοκίνητα θα κινούνται μέσω της Ηροδότου, της Χαλκηδόνος, της Καλύμνου, της Ρόδου, της Αιγαίου και της Θερμαϊκού.

11. Αριστείδου (Εθνικής Αντιστάσεως – Δορυλαίου). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Λασσάνη και Αλικαρνασσού και αντιστρόφως από τις οδούς Βλαχερνών, Ηροδότου, Αντιγόνης, Ερατύρας, Περικλέους και Δορυλαίου.

12. Περικλέους (Προμηθέως – Εθνικής Αντιστάσεως και Κηφισίας – Ζηργάνου). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στο πρώτο τμήμα η κίνηση των αυτοκινήτων θα γίνεται από τις οδούς Προμηθέως, Ζηργάνου, Μεγάλου Αλεξάνδρου και Εθνικής Αντιστάσεως. Όταν τα συνεργεία μεταφερθούν στο δεύτερο κομμάτι, τα οχήματα θα κινούνται μέσω της Προμηθέως, της Περικλέους, της Ικονίου και της Καισαρείας και αντιστρόφως μέσω των οδών Ζηργάνου, Αλκύονος, Καππαδοκίας και Περικλέους.

13. Ζηργάνου (Προμηθέως – Εθνικής Αντιστάσεως).

14. Ανατολικής Ρωμυλίας (Φιλίππου – Β. Ηπείρου).

15. Μακεδονικής Αμύνης (Παύλου Μελά – Κεραμοπούλου).

16. Δαβάκη (Μητροπολίτου Ιωσήφ – Κεραμοπούλου). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στη Δαβάκη όπως και στις οδούς Ανατολικής Ρωμυλίας και Μακεδονικής Αμύνης η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Μητροπολίτου Ιωσήφ, Παπαφλέσσα και Κεραμοπούλου.

17. Τραπεζούντος (Τάκη Οικονομίδη – Θεμιστοκλή Σοφούλη).

18. Θαληστρίας (Τραπεζούντος – Θαληστρίας 5). Όσο τα συνεργεία θα εργάζονται στην οδό Θαληστρίας και στην οδό Τραπεζούντος, η κίνηση θα διεξάγεται από την Τάκη Οικονομίδη, την Καπετανίδου και τη Θεμιστοκλή Σοφούλη.

19. Ιασωνίδου (Τραπεζούντος – Πόντου).

20. Κωφίδου (Τραπεζούντος – Πόντου). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στην Κωφίδου και στην Ιασωνίδου τα αυτοκίνητα θα κινούνται από τις οδούς Παρανίκα, Αργυρουπόλεως, Βαζελώνος και Τραπεζούντος και αντιστρόφως από τις οδούς Κωφίδου, Αιμ. Γρεβενών, Ιασωνίδου, Πόντου και Παρανίκα.
21. Κερασούντος (Θεμιστοκλή Σοφούλη – Μητροπολίτου Κυδωνίων, Μητροπολίτου Κυδωνίων – Μεταμορφώσεως, Μεταμορφώσεως – Μητροπολίτου Κυδωνίων και Μητροπολίτου Κυδωνίων – Θεμιστοκλή Σοφούλη). Κατά την πρώτη φάση των έργων η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Θεμιστοκλή Σοφούλη, Παπάγου και Μητροπολίτου Καλλίδου ή εναλλακτικά από τις Θεμιστοκλή Σοφούλη, Αβδελά και Μητροπολίτου Καλλίδου. Κατά τη δεύτερη φάση τα οχήματα θα κινούνται από τις Μητροπολίτου Καλλίδου, Πουλαντζάκη και Χηλής ή εναλλακτικά από τις Μητροπολίτου Κυδωνιών, Κοτυώρων και Μεταμορφώσεως. Στην τρίτη φάση των έργων η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Χηλής, Τριπόλεως και Μητροπολίτου Καλλίδου ή εναλλακτικά από τις Μεταμορφώσεως, Τραπεζούντος, Κρώμνης, Κομνηνών και Μητροπολίτου Κυδωνίων. Κατά την τέταρτη φάση τα αυτοκίνητα θα ακολουθούν τις οδούς Μητροπολίτου Καλλίδου, Παπαπέτρου και Θεμιστοκλή Σοφούλη ή τις Μητροπολίτου Κυδωνίων, Τραπεζούντος και Θεμιστοκλή Σοφούλη.

22. Λουκιανού (Αρριανού – Βρυούλων),

23. Καφαντάρη (Ζορμπά – Αλαμάνας). Τις ημέρες κατά τις οποίες τα συνεργεία θα εργάζονται στις οδούς Καφαντάρη και Λουκιανού η κίνηση θα διεξάγεται από τις οδούς Βρυούλων, Αλαμάνας, Θάλειας, Ελύτη, Ρίτσου και Ζορμπά.

24. Πριάμου (Κατσαντώνη – Γ. Μαύρου).

25. Γ. Μαύρου (Πριάμου – Μακρυγιάννη).

26. Τήνου (Βρυούλων – Κανάρη).

27. Φιλιππουπόλεως (Μικράς Ασίας – Αϊδινίου). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στις οδούς Φιλιππουπόλεως και Τήνου τα οχήματα θα κινούνται μέσω των Πλαστήρα, Ατλαντίδος, Κουντουριώτου και Κανάρη.

28. Τιβεριουπόλεως (Θέτιδος – Πολυβίου).

29. Πολυβίου (Μικράς Ασίας – Καποδιστρίου). Κατά τη διάρκεια των έργων στις οδούς Πολυβίου και Τιβεριουπόλεως η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Μικράς Ασίας, Θέτιδος και Φιλικής Εταιρείας.

30. Καποδιστρίου (Πολυβίου – Χανίων).

31. Λυκούδη (Μοσχοπόλεως – Χανίων). Για όσα διαρκέσουν οι παρεμβάσεις στις οδούς Λυκούδη και Καποδιστρίου η κίνηση των οχημάτων θα γίνεται μέσω των Κουντουριώτου, Μικράς Ασίας, Πολυβίου όπως και μέσω των οδών Χανίων, Καρατζά και Πολυβίου.

32. Ατλαντίδος (πλατεία Ύδρας – Νικολάου Πλαστήρα).

33. Κουντουριώτου (Ατλαντίδος – Βρυούλων και Βρυούλων – Αϊδινίου). Όσο τα συνεργεία θα είναι εγκατεστημένα στο πρώτο τμήμα της Κουντουριώτου και στην οδό Ατλαντίδος η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τις οδούς Πλαστήρα και Ερυθραίας ή εναλλακτικά από τις οδούς Μιαούλη, Κουντουριώτου, Αλατσάτων, Ανδρούτσου και Κανάρη. Όταν μεταφερθούν στο δεύτερο κομμάτι της Κουντουριώτου, τα αυτοκίνητα θα ακολουθούν τη διαδρομή Βρυούλων – Τήνου – Πολυβίου – Ολυμπιάδος – Αϊδινίου ή εναλλακτικά τη διαδρομή Κανάρη – Σμύρνης – Κουντουριώτου – Βρυούλων.

34. Σμύρνης (Βρυούλων – πλατεία Ύδρας).

35. Βρυούλων (Κουντουριώτου – Ανδρίτσου, Κουντουριώτου – Πλαστήρα, Ανδρούτσου – Θεοφράστου και Θεοφράστου – Στρατηγού Σαράφη). Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των έργων στο πρώτο κομμάτι της οδού Βρυούλων όπως και στην οδό Σμύρνης η κυκλοφορία θα διεξάγεται μέσω της Εφέσσου και της Μιαούλη ή εναλλακτικά μέσω της Κουντουριώτου, της Αιολίας, της Σμύρνης, της Κανάρη και της Εφέσσου. Όταν τα συνεργεία μεταφερθούν στο δεύτερο τμήμα της Βρυούλων, τα αυτοκίνητα θα κινούνται μέσω της Κουντουριώτου, της Κανάρη και της Πλαστήρα. Κατά την τρίτη φάση των έργων στη Βρυούλων θα ακολουθείται η διαδρομή Θεοφράστου – Κάτω Παναγίας – Ανδρούτσου και αντιστρόφως Ανδρούτσου – Βρυούλων – Σμύρνης – Αλατσάτων – Ανδρούτσου – Κάτω Παναγίας και Θεοφράστου. Στην τέταρτη φάση των έργων η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Ισμήνης, Κανάρη και Στρατηγού Σαράφη.

36. Στρατηγού Σαράφη (Μακεδονίας – Μουστακλή). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Βρυούλων, Μακεδονίας, Ανδρέα Παπανδρέου, Παπατσεχιλίδη και Κωνσταντικάκη και αντιστρόφως από τις οδούς Κωνσταντικάκη, Παπατσεχιλίδη, Ανδρέα Παπανδρέου και Βρυούλων.
37. Μαυρομάτη (Γεννηματά – Κακουλίδη).

38. Ανδρέα Παπανδρέου (Κουμπιά – Παπάζογλου). Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Παπατσεχιλίδη, Κωνσταντικάκη, Στρατηγού Σαράφη ή εναλλακτικά από τις οδούς Παπατσεχιλίδη, Γεννηματά και Στρατηγού Σαράφη).

39. Μακεδονίας (Ανδρέα Παπανδρέου – Στρατηγού Σαράφη και Γεννηματά – Κωνσταντίνου Καραμανλή). Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τις οδούς Στρατηγού Σαράφη, Βελουχιώτη και Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!