Ο Δήμος Καλαμαριάς πρωτοπόρος πάντα σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος, διευρύνει τις δράσεις ανακύκλωσης που εφαρμόζει, αποτελώντας των πρώτο Δήμο στη Βόρεια Ελλάδα, ο οποίος υιοθετεί και εφαρμόζει ένα νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης που περιλαμβάνει την ανακύκλωση μεταχειρισμένων ρούχων, υποδημάτων, κλπ.

Πέρα λοιπόν από τα προγράμματα ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο Δήμος εδώ και χρόνια και αφορούν σε οικιακή κομποστοποίηση καθώς επίσης και σε ανακύκλωση συσκευασιών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, λαμπτήρων, ελαστικών, συσσωρευτών, ελαστικών, τηγανελαίων και ορυκτελαίων, ο Δήμος προχωρά στην εφαρμογή προγράμματος περισυλλογής μεταχειρισμένων ρούχων, υφασμάτων, υποδημάτων, υφασμάτινων παιχνιδιών, χαλιών κλπ.
Στόχος του Δήμου είναι το πρόγραμμα να συμβάλλει στην καθαριότητα της πόλης και στην περιβαλλοντική αναβάθμισή της.

Οι δημότες λοιπόν μπορούν να απορρίπτουν τα ανωτέρω υλικά, σε ειδικούς κάδους γαλάζιου χρώματος, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε καίρια και κεντρικά σημεία του Δήμου. Οι θέσεις των κάδων θα αναρτηθούν άμεσα στην ιστοσελίδα του Δήμου (http://www.kalamaria.gr) με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών, καθώς η πληροφόρηση και ενεργοποίηση των πολιτών έχει καθοριστική επίδραση στα θέµατα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας – Ανακύκλωσης του Δήμου Καλαμαριάς στο τηλ. 2313 314 800.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Our website is protected by DMC Firewall!