"Φόβος και τρόμος , τα σκυλιά του παράνομου «κυνοκομείου» μέσα στον πρ. Στρ. Κόδρα"

Ανακοίνωση της ΡΕΚΚ

"Αδέσποτα σκυλιά , που φιλοξενούνται στο «παράνομο κυνοκομείο» επιτέθηκαν, τη Δευτέρα, 11.1.2016, μέσα στο χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα , σε κάτοικο της Καλαμαριάς, που βάδιζε αμέριμνος μέσα στο χώρο.
Του έσκισαν τα ρούχα και του προκάλεσαν πληγές στα πόδια. Το θύμα, Α.Χ. , ηλικίας περίπου 65 ετών, συνταξιούχος, κάτοικος του κέντρου της Καλαμαριάς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της ΡΕΚΚ.
Τα σκυλιά αυτά , φιλοξενούνται στο «παράνομο κυνοκομείο», που λειτουργεί με την ανοχή της δημοτικής αρχής μέσα στο Κόδρα και στεγάζεται, παρά την αντίθεση των αρχών, σε ιστορικό διατηρητέο κτίριο. Η ΡΕΚΚ έχει καταγγείλει επανειλημμένα την κατάσταση αυτή.
Οι συνεχείς έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων για τη λειτουργία αυτού του κυνοκομείου, η αρνητική δημοσιότητα , τα έγγραφα και οι επιστολές των αρμόδιων υπηρεσιών κατά παράδοξο τρόπο μέχρι σήμερα δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα. Το αντίθετο συμβαίνει μάλιστα.
Οι επισκέπτες εξακολουθούν δέχονται επιθέσεις από τα εξαγριωμένα άτυχα ζώα, τα οποία προκαλούν φόβο και τρόμο στην περιοχή και κανένας δεν τολμάει να πλησιάσει στο σημείο.
Και τις δύο φορές που επισκέφτηκε κλιμάκιο της ΡΕΚΚ το χώρο (14 Δεκεμβρίου και 9 Ιανουαρίου 2016) για να καταγράψει προβλήματα, τα «φιλοξενούμενα» σκυλιά , στο χώρο του κυνοκομείου, ήταν μόνα τους, χωρίς την παρουσία αυτού που εμφανίζεται ως «υπεύθυνος» (Χαράλαμπος Παρασαλίδης) , και αλυχτούσαν συνέχεια ορμώντας στα σύρματα της περίφραξης.
Η ΡΕΚΚ, καταγγέλλει τη δημοτική αρχή της Καλαμαριάς για αδιαφορία και συγκάλυψη αυτής της κατάστασης και ζητά την άμεση επέμβαση των αρχών για σφράγιση του κυνοκομείου και απομάκρυνση των άτυχων ζώων.
Στις επόμενες ημέρες, με βάση τα στοιχεία, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί , θα κατατεθεί μήνυση από τον επικεφαλής της ΡΕΚΚ στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για την πρωτοφανή υποβάθμιση περιβάλλοντος και για το καθεστώς πλήρους «ανομίας» και «ασυδοσίας», που επικρατεί στο χώρο του πρ. Στρ. Κόδρα με σκοπό την ενεργοποίηση της εισαγγελικής αρχής , στην κατεύθυνση της προστασίας του ως ιστορικού-αρχαιολογικού τόπου και ως άλσους-πάρκου καθώς και όλων των κτισμάτων , που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα μνημεία".

Καλαμαριά, 16.1.2016
Από το Γραφείο Τύπου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd