"Με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Καλαμαριά, άρχισε η σπατάλη και το «διαγούμισμα» 40.000,00 ευρώ (!!!).
Τόσος είναι ο προϋπολογισμός που εισηγήθηκε ο εντεταλμένος σύμβουλος Ματθαίος Αμπατζίδης για τη διοργάνωση σειράς εκδηλώσεων με θέμα “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ”, τον οποίο συνυπόγραψε ο Δήμαρχος Θ. Μπακογλίδης και τον ενέκρινε η συμπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς!
Ενώ το εγχώριο καλλιτεχνικό δυναμικό και οι πολυάριθμοι τοπικοί δραστήριοι πολιτιστικοί σύλλογοι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ένα πλούσιο ψυχαγωγικά -αλλά λιτό οικονομικά - πρόγραμμα της τάξης των 7.000,00-8.000,00 ευρώ το πολύ , η δημοτική αρχή επέλεξε τη χλιδή και τη σπατάλη με τη «βοήθεια» (με το αζημίωτο ) αναδόχων-εργολάβων της ψυχαγωγίας!
Η επιλογή αυτή είναι απόρροια της βασικής επιλογής του Δημάρχου Θ. Μπακογλίδη για παραγκωνισμό του εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού και γενικευμένης «εργολαβοποίησης» των πολιτιστικών και ψυχαγωγικών λειτουργιών και υπηρεσιών, τις οποίες οφείλει να παρέχει ο Δήμος στους Δημότες με μετακύλιση του κόστους στις πλάτες τους!.
Σε συνθήκες βαθειάς οικονομικής κρίσης και «φτωχοποίησης» πολλών εκατοντάδων νοικοκυριών στην Καλαμαριά, το «θηριώδες» κόστος των εκδηλώσεων αυτών αποτελεί σκάνδαλο και πρόκληση.
Την ίδια στιγμή, ζητούμενο βέβαια εξακολουθεί να είναι το πώς και αν θα διεκδικήσει ο Δήμος ή τα νομικά πρόσωπα που ελέγχει την περιουσιακή ζημία που έχουν υποστεί οι Καλαμαριώτες από το σκάνδαλο των Κοιμητηρίων (γνωστό και ως σκάνδαλο με τα «κόλλυβα») και το σκάνδαλο με την «παράλειψη» διεκδίκησης σε ανώτερο δικαστήριο μείωσης του θηριώδους ποσού των 63 εκ. ευρώ , που ο Δήμος αναγκάστηκε να πληρώσει για αποζημίωση σε ιδιώτες «φερόμενους ιδιοκτήτες» έκτασης εντός του πρ. Στρατοπέδου Κόδρα!"

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is a Joomla Security extension!