Η Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς διοργανώνει την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 7.30 μμ στο Καραμπουρνάκι (περιοχή Σοφούλη-Κολχίδος-Ναυαρίνου) ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση ενόψει της λήξης της αναστολής στις 24 Ιουλίου εκτέλεσης οικοδομικών αδειών στην Καλαμαριά. Ομιλητές θα είναι η ΦΙΛΙΩ ΚΑΖΑΡΑ, δημοτική σύμβουλος και ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, Μηχανολόγος –Μηχανικός.

Στη συζήτηση θα παρέμβει εκπρόσωπος της κίνησης “Resis-TAIΠΕΔ”. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης Καλαμαριάς.

Το ζήτημα συζητήθηκε και χθες Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλαμαριάς.

H κίνηση σχετικά εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:


Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς

KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

Συνδημότες/ισσες, πριν 2 χρόνια, μετά από δικαστική προσφυγή των οικοπεδούχων, ο Δήμος Καλαμαριάς εξέδωσε δύο άδειες οικοδομής για παραλιακή έκταση στο Καραμπουρνάκι (Σοφούλη, Κολχίδος, Ναυαρίνου). Μετά από μεγάλες κινητοποιήσεις (συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις παρουσία Ειδικών Δυνάμεων καταστολής, παραστάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια κλπ) αλλά και δικαστική προσφυγή, οι κάτοικοι κατάφεραν να αποσπάσουν αλλεπάλληλες αναστολές οικοδομικών εργασιών τόσο από τον Δήμο Καλαμαριάς όσο και από τον υπουργό. Σημαντικός στόχος, ο οποίος επίσης επετεύχθη, ήταν στην αναθεώρηση του Γ.Π.Σ. , οι επίμαχες εκτάσεις να χαρακτηρίζονται ως κοινόχρηστο πράσινο

Στις 24 Ιουλίου λήγει η αναστολή εκτέλεσης οικοδομικών αδειών και η υπογραφή του νέου Γ.Π.Σ.(Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο)από τον υπουργό δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί. Αξίζει εδώ να τονισθούν οι μεγάλες ευθύνες των επί 32 χρόνια, έως και σήμερα, διοικήσεων του Δήμου μας, που δεν εναντιώθηκαν στις κυβερνητικές πολιτικές απόπειρας ιδιωτικοποιήσεων του στρατοπέδου Κόδρα και της Μαρίνας Αρετσούς, δεν ενημέρωσαν τους δημότες και αποσιώπησαν τα προβλήματα, αλλά και μετέτρεψαν το 1999 την επίμαχη περιοχή από πράσινο, σε Τοπικό Κέντρο (δηλ. οικοδόμηση, εμπορικά κέντρα κλπ) και υποβάθμισαν βαθμιαία όλη την περιοχή του παραλιακού μετώπου.

Τεράστιες ευθύνες έχουν και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, που ενώ έδωσαν μέσω του αρμόδιου Υπουργού διαδοχικές αναστολές οικοδομικών εργασιών, ολιγωρούν στην τελική υπογραφή του Γ.Π.Σ., με αποτέλεσμα από τις 24 Ιουλίου να κινδυνεύει να οικοδομηθεί πληθώρα εκτάσεων σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο. Το Καραμπουρνάκι είναι μόνο η αρχή! Ήδη 36 χώροι μετά από δικαστικές αποφάσεις έχουν πάρει το δρόμο του αποχαρακτηρισμού. Ανάμεσα τους δεσπόζουν όλα τα αδόμητα τμήματα στο Καραμπουρνάκι από την οδό Αργοναυτών ως το Παλατάκι, τα σχολικά κτήρια της οδού Παπάγου,η πλατεία Ρόδων στο Βυζάντιο κ.α. Παρ’ όλο που το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο Θεσσαλονίκης προβλέπει «ανάδειξη και διατήρηση της οικολογικής αξίας της παραλιακής ζώνης της Καλαμαριάς», αυτό δεν διασφαλίζεται και παραμένει ευχολόγιο. Η κυβέρνηση μέσω του αμαρτωλού ΤΑΙΠΕΔ ξεπουλά παραλιακές εκτάσεις και πρώην στρατόπεδα-ελεύθερους χώρους στην περιοχή μας. Η επικείμενη ψήφιση του σχ/νόμου για τη «διαχείριση του αιγιαλού και της παραλίας» θα νομιμοποιήσει όλες τις παρανομίες που έχουν γίνει πάνω στο κύμα, θα ιδιωτικοποιήσει και θα επιφέρει καταστροφικές επιπτώσεις στο σύνολο των ακτών της Καλαμαριάς, της Θεσσαλονίκης και της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ

Τα δημόσια αγαθά είναι πάνω από τα ιδιωτικά συμφέροντα
Πλήττεται βάναυσα το συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών για
ελεύθερη πρόσβαση στους δημόσιους χώρους

Η θάλασσα και η παραλία αποτελούν συστατικό στοιχείο της Καλαμαριάς
Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους δόμηση της παραλιακής ζώνης, απ’ όπου
κι αν προέρχεται

Η «Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Καλαμαριάς» καλεί όλους τους Καλαμαριώτες και Καλαμαριώτισες Ν α συμμετέχουν σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση την Πέμπτη 17 Ιουλίου στις 7.30 μμ στο Καραμπουρνάκι (περιοχή Σοφούλη-Κολχίδος-Ναυαρίνου)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΦΙΛΙΩ ΚΑΖΑΡΑ, δημοτική σύμβουλος,ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ, Μηχανολόγος -Μηχανικός

ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ :Εκπρόσωπος του “Resis-TAIΠΕΔ»

ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΙ: ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Ρ.Ε.Κ.Κ.»

Kαλούμε τον λαό της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ σε αγώνες για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ.

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd