Απαλλάσσονται της κατηγορίας της απιστίας ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο προκάτοχός του Χριστόδουλος Οικονομίδης, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονταν σε δικογραφία που αφορούσε απευθείας αναθέσεις έργων, κατά το διάστημα 2005-2012.

Για την υπόθεση είχε διενεργηθεί έρευνα από το ΣΔΟΕ, που υπολόγισε το ύψος της ζημιάς για το δήμο σε 2,5 εκατ. ευρώ. Με βάση το πόρισμα του Σώματος, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης απήγγειλε κατηγορίες -κατά περίπτωση σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος- σε βάρος των δύο ανδρών, όπως επίσης σε 19 ακόμη ατόμων, ανάμεσα στα οποία στελέχη και υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, αντιδήμαρχοι-μέλη επιτροπών κ.ά.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που εξέδωσε, αποφαίνεται να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη για τον πρώην και τον νυν δήμαρχο Καλαμαριάς. Οι εφέτες αποφάσισαν το ίδιο για τα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Το δικαστικό συμβούλιο κατ' ουσίαν έκανε δεκτή την προηγούμενη πρόταση του αντεισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Μαδεμλή, ο οποίος έκρινε ότι δεν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής που να δικαιολογούν την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη.

«Από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προκύπτει ότι η αρμόδιοι υπάλληλοι γνώριζαν και ενεργούσαν με δόλο. Αντίθετα, επιδίωκαν αποκλειστικά και μόνο την επιτυχή υλοποίηση και ολοκλήρωση των έργων, τα οποία ήταν κοινωνικά ωφέλιμα για το δήμο Καλαμαριάς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας στην πρότασή του.

Η υπόθεση αφορούσε συνολικά 21 έργα, το συνολικό κόστος των οποίων έφτανε τα 14 εκατ. ευρώ.

Πηγή Εφημερίδα Μακεδονία

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd