Από την ΡΕΚΚ λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Σε σχέση με την καταγγελία της ΡΕΚΚ που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 17 Ιουνίου 2015 για την ανεξέλεγκτη απόθεση στερεών αποβλήτων και ξερών κλαδιών στην περιοχή της Εθνικής Σχολής Δικαστών (δεξιά και αριστερά της οδού Ικάρων) ο Δήμος Καλαμαριάς εξέδωσε μία ανακοίνωση-απάντηση επιγραφόμενη «Απάντηση του Δήμου Καλαμαριάς για τα μπάζα στην περιοχή της Σχολής Δικαστών», η οποία ήταν κατά το μεγαλύτερο μέρος της υποκριτική , αποπροσανατολιστική και παραπλανητική και το περιεχόμενό της δείχνει να διαψεύδεται από την πραγματικότητα.

Ο Δήμος δείχνει να «ενοχλείται» από τη συνεχή κριτική μας, που στηρίζεται σε φωτογραφικό υλικό, για την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος , όσον αφορά στην εικόνα της καθαριότητας και της απομάκρυνσης και διάθεσης των στερεών αποβλήτων.

Η ΡΕΚΚ αισθάνεται, μετά την καταγγελία της και την «αντίδραση» του Δήμου σε αυτήν , μερικά δικαιωμένη ειδικά για το γεγονός ότι απομακρύνθηκε αμέσως μετά την καταγγελία μας , σημαντικός όγκος κομμένων κλαδιών , που είχαν «αποτεθεί» με ευθύνη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Καλαμαριάς κ. Ζαμπέτογλου στις ρίζες των δέντρων, τα οποία εκτείνονται κατά μήκος της οδού Ικάρων που οδηγεί στο κτήριο της Εθνικής Σχολής Δικαστών και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διεθνούς Δημοσίου και Οικονομικού Δικαίου (βλ. επισυναπτόμενες φωρογραφίες που λήφθηκαν λιγες ημέρες μετά)

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την βασιμότητα των καταγγελιών μας και την μόνιμη ανικανότητα και αδιαφορία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας να επεξεργαστεί ένα σχέδιο διάθεσης στερεών αποβλήτων.
Το άλλο πραγματικό γεγονός, το οποίο επιβεβαιώνει την αλήθεια και βασιμότητα των ισχυρισμών μας είναι της απόθεσης τεράστιου όγκου στερεών αποβλήτων («σκουπιδιών») έξω από τους κάδους περισυλλογής στην καρδιά του Δήμου μας και σε κεντρικό σημείο διέλευσης χιλιάδων κατοίκων και επισκεπτών, στη συμβολή των οδών Κομνηνών και Πασαλίδη!
Η εικόνα στοιβαγμένων όγκων «σκουπιδιών» - έστω και συσκευασμένων σε μαύρες σακκούλες - είναι απαράδεκτη και αντιαισθητική , ενώ προσβάλλει τον πολιτισμό μας, και δυσχεραίνει την πρόσβαση του κοινού στον πεζόδρομο και στα καταστήματα που είναι εγκατεστημένα και λειτουργούν στην περιοχή.
Καλούμε το Δήμο Καλαμαριάς ΑΜΕΣΑ και χωρίς καθυστέρηση:


1. Να υιοθετήσει και να επεξεργαστεί- ύστερα από ανοιχτή και συστηματική διαβούλευση- ένα Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, σε εναρμόνιση με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης. Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμαριάς μέχρι σήμερα δεν έχει συμμετάσχει στη σχετική διαβούλευση , ούτε φαίνεται να έχει θέση για το σχέδιο αυτό.
2. Να απομακρύνει συστηματικά και να φροντίζει να διατηρεί καθαρό το χώρο εκτός των κάδων περισυλλογής σε όλο το Δήμο, αλλά και στο σημείο αυτό ειδικότερα, που είναι ένα από τα σημεία του Δήμου με αυξημένη εμπορική κίνηση.
3. Να επιδείξει «μηδενική ανοχή» σε όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον αποθέτοντας απόβλητα και απορρίμματα – πράγμα που παραλείπει μέχρι σήμερα- καταθέτοντας αναφορές και μηνύσεις στις Διευθύνσεις Περιβάλλοντος και στην Εισαγγελία Περιβάλλοντος εναντίον τους".

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd