Η ΡΕΚΚ στη συνεδρίαση της 25ης Μαίου του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς έθεσε πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης τα παρακάτω ζητήματα:

1. Έκδοση ψηφίσματος υπέρ των υπαλλήλων του Δήμου, που είχαν καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό γιατί άσκησαν το υπηρεσιακό τους καθήκον ενεργώντας αυτοβούλως, στο πλαίσιο του υπηρεσιακού τους καθήκοντος ενόψει του ότι την επόμενη ημέρα (Τρίτη, 26 Μαίου ) επρόκειτο να εκδικαστεί ενώπιον του δευτεροβάθμιου ποινικού δικαστηρίου η έφεσή τους κατά της καταδικαστικής απόφασης του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου. Η υπόθεση αφορούσε τη χορήγηση άδειας ανέγερσης οικοδομής σε παραλιακό οικόπεδο στην οδό Σοφούλη , στο Καραμπουρνάκι.
Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.
2. Ότι εισπράττεται μη νόμιμα η μηνιαία συνδρομή των 30,00 ευρώ από όσους επιθυμούν να κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων και υπηρεσιών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου , ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ψηφίσει το ποσό των 10,00 ευρω και ότι επιβάλλεται υπάρξει επαναφορά του ύψους της συνδρομής στο αρχικό ποσό, δεδομένου ότι αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της με αρ 04/09-03-2015 (28ο θεμα) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Γ. Μυρτσός δεσμεύθηκε στην επόμενη συνεδρίαση να φέρει εμπεριστατωμένη εισήγηση.

2. Τι απέγινε με την κληρονομιά της δωρήτριας του Δήμου Καλαμαριάς κ. Ελένης Δαή.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ανοιχτεί η διαθήκη της.
4. Ο Κανονισμός Διαχείρισης Κοινόχρηστων Χώρων που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Δήμου να δοθεί στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης , η οποία δεν έχει συγκληθεί ακόμα.
Ο Δήμαρχος απάντησε ότι θα συγκληθεί άμεσα και θα εισαχθεί ως θέμα συζήτησης (διαβούλευσης) ο σχετικός Κανονισμός.
3. Να στηριχθεί υλικά και ηθικά ο Σύλλογος Κατιρλιωτών «Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος» στην προσφυγή του (αίτηση ακύρωσης) , που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 10 Ιουνίου με την οποία προασπίζεται το δασικό χαρακτήρα έκτασης 13 στρεμμάτων περίπου που βρίσκεται ανάμεσα στα «πρανή» της Μαρίνας Αρετσούς και με το καθαυτό χώρο της Μαρίνας , και από την έκβαση της οποίας εξαρτάται και η τύχη της Μαρίνας Αρετσούς συνολικά.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση της ΡΕΚΚ.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd