Τα 55α Δημήτρια μας βάζουν σε jazz ρυθμούς, φιλοξενώντας το “Open Jazz Festival” του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Φέτος μπορεί να μην το απολαύσαμε κάτω από τον έναστρο ουρανό, αλλά το Φεστιβάλ Jazz μουσικής: “Open Jazz Festival” έρχεται και το υποδέχεσαι στο σαλόνι του σπιτιού σου για μια πρωτόγνωρη συναυλιακή εμπειρία.

Τι πιο συναρπαστικό από ένα πρόγραμμα που διαπνέεται από τις σύγχρονες τάσεις της jazz και της αυτοσχέδιας μουσικής με ότι αυτό περιλαμβάνει από τον χώρο των παραδοσιακών σχολών της Ευρώπης και της Αμερικής; Η jazz είναι μια παγκόσμια μουσική έκφραση, σημαίνει αυτοσχεδιασμός και μέσα από αυτόν οι μουσικοί της ανταλλάσουν ιδέες, συναισθήματα, γνώσεις και κάπως έτσι παράγουν διαμάντια….

Στις online μεταδόσεις, που δίνουν βήμα στην σπουδαία jazz σκηνή της Θεσσαλονίκης, θα αναδειχθεί η αληθινή έννοια της τζαζ μουσικής με κλασικά κομμάτια του παγκόσμιου ρεπερτορίου αλλά και νέες διασκευές και δημιουργίες.

Το πρόγραμμα αυτής της σύνθετης διοργάνωσης περιλαμβάνει τρεις συναυλίες μουσικών συνόλων της πόλης, με δεξιοτέχνες του είδους που διαθέτουν διεθνές προφίλ με πολυάριθμες εμφανίσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι συναυλίες των μουσικών συνόλων βιντεοσκοπήθηκαν στον πολυχώρο «Το Αβγο».

Τα μουσικά σύνολα: Blue note tribute jazz quintet, Oleg Chaly Organ Trio – Wes Montgomery Tribute και Yako trio with James Wylie μας προτρέπουν να αφεθούμε στους ήχους τους, να απολαύουμε μελωδικές γραμμές και δυνατά σόλο και να συνθέσουμε μαζί τους μοναδικές στιγμές.

Έτσι, παρά τις ανατροπές της πανδημίας, στις 6, 8 και 10 Οκτωβρίου παρουσιάζουμε μια διαδικτυακή εμπειρία jazz μουσικής, ανοιχτή για όλους.

 

 

Επισκεφτείτε το event

Our website is protected by DMC Firewall!